Hvilken av disse bør jeg velge?

Per Arne skal ha morsom bakhjulstrekker. Blir det Nissan 200 SX eller Sierra Cosworth?

cosworth 200 sx
cosworth 200 sx

Per Arne spør:

Hei Benny. Jeg har lyst til å kjøpe meg en skikkelig entusiastbil. Mine krav er bakhjulstrekk (sladding), og turbo (trimming). Du tror kanskje jeg er 19 år med ferskt førerkort, men jeg er faktisk en 45-åring som vil oppfylle guttedrømmen. I bilen vil jeg legge alt fra 100 til 200 lapper. Jeg har to favoritter, enten en Sierra Cossie eller en Nissan 200 SX. Hva mener du er best av disse to?

Topp 5 driftingbiler - les mer her

Benny svarer:

Hei Per Arne. Først vil jeg si at det er kult at du oppfyller guttedrømmen. Selv har jeg snart en 911 i garasjen - gleder meg veldig til våren!

Nissan 200 SX er både billig og bra, samt utrolig lett å få deler til. Den tåler også mye, både kjøring og trimming.

Selv må jeg si at jeg er svak for Cosworth, og spesielt tredørs "vingebilen." dette begynner også å bli et skikkelig samlerobjekt. Så hadde jeg vært deg Per Arne, så hadde jeg kjøpt meg en Cossie.

Flere tips: En sportslig bakhjulstrekker kunne vært en BMW E30 M3, en Mercedes 190 E 2,3 16V, eller til og med en 911. Men ønsket ditt om turbo utelukker disse. Det er vanskelig å finne slike biler som har gått lite, og er pent kjørt, så uansett må du regne med litt påkost/mekking. Hva med Mazda RX-7? Mazda RX-7 av siste modell er en juvel.

Legenden gjør comeback. Les mer om nye RX-7 her

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen - og lykke til!

Sjekk Brooms samling av biltester - klikk her