- Hvilke bilselgere har det lettest?

Noen merker er helt klart vanskeligere å selge enn andre.


Å være bilselger er en veldig morsom men krevende jobb. Illustrasjonsbilde
Å være bilselger er en veldig morsom men krevende jobb. Illustrasjonsbilde

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei Benny jeg har lest litt om at du har vært bilselger og det skulle vært artig å høre din mening om følgende: Hva er det letteste og vanskeligste bilmerket å være selger for i Norge akkurat nå? Hvis du skulle bli bilselger igjen, hva ville du solgt da? Hilsen en som drømmer å bli bilselger selv. Mvh Bjørn.

Del med Facebook-vennene dine

Benny svarer:

Heisann

Det å være bilselger er en veldig morsom, men også krevende jobb.

Når jeg mener at det er krevende, så tenker jeg på at du må akseptere at det stilles krav til deg, i forhold til salgsmål du skal oppnå.

Du må også takle at kunder stiller store krav til deg. Innimellom også urimelige krav. Du får med ALLE mennesketyper å gjøre. Spennende, morsomt, lærerikt - og innimellom frustrerende.

Du må selvfølgelig regne med å jobbe lørdager og sene kvelder også. Man skrur ikke av telefonen kl 16 – for å si det slik. Kundene forventer tilgjengelighet nærmest døgnet rundt... Å være bilselger blir nesten en slags livsstil. Lykkes man, så kan man tjene godt.

Å være selger for et merke som går trått, kan være svært tungt. For eksempel Honda, Renault og Mazda. De sliter alle i Norge nå. Det er lite blest rundt merkene - og da blir det fort også stille i salghallen...

Det letteste er nok tross alt å jobbe i en butikk som har bestselgere. VW, Audi og Ford er alle merker som er i vinden - men kravene og salgsmålene blir jo satt deretter...

Jeg tror også at man har langt større sjanse for å lykkes dersom man selger et merke man har en lidenskap og brenner for.

Om jeg skulle få velge et merke å selge, må jeg innrømme at Porsche kommer høyt opp. Kanskje ikke de nye til flerfoldige millioner. Jeg er jo en enkel gutt fra landet - og er nok ikke helt på "nivå" med de kundene, men brukte og klassiske Porscher og kanskje andre klassiske biler - det skulle vært gøy!

Ønsker deg lykke til med bilselgerdrømmen! Husk at drømmer er til for å realiseres.

Selv har jeg drømmejobben akkurat nå!

Les også: – Prøver bilselgeren å lure meg?

Del med Facebook-vennene dine

Familiebilen taper seg en tusenlapp - hver uke


Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

LES OGSÅ: Disse familiene er mest fornøyde med bilen sin

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: