Illustrasjonsfoto. (Foto: Scanpix / Justin Sullivan)
Illustrasjonsfoto. (Foto: Scanpix / Justin Sullivan)

- Hvilke bilmerker kan jeg gjøre ekstra gode kjøp på?

Rabatter, pruting, spesielt gode tilbud? Les hva Brooms bilekspert svarer.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I Spør Benny-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre. Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Kenta spør:

Hallo Benny har et spørsmål rundt nybilkjøp. Er det noen spesielle merker som en kan gjøre ekstra gode kjøp på, tenker i form av rabatter og gode tilbud. Jeg vurderer å kjøpe ny bil til sommeren og føler virkelig at it´s a jungle out there. Hadde derfor vært fint med noen kvalifiserte råd. Jeg er sikkert ikke den eneste som lurer på dette. Takk for en veldig bra spalte.

Benny svarer:

Hei du. Ja, det er sannelig ikke lett å holde noen oversikt her, og jeg skal absolutt ikke påberope meg at jeg har den jeg heller.

Men ja - klart det er slik at det er lettere å prute på enkelte merker kontra andre. Her handler det som vanlig om tilbud og etterspørsel. Og der etterspørselen er minst, er gjerne også tilbudene best.

Konkret: Du skal slite med å få veldig gode rabatter på merker og modeller som selger veldig bra. Hvis du begynner i andre enden og tar for deg modellene som selger dårligst, vil du også finne ut at du i mange tilfeller kan prute ganske mye. I tillegg kommer selvfølgelig kampanjemodeller, biler som er på vei ut - eller i enkelte tilfeller modeller hvor det er for mange biler på lager og hvor importør og forhandlere trenger å få dem ut.

Skal jeg våge meg inn på merker, har det nok generelt vært mest å hente på de franske og da særlig Citroën og Renault. Renault har slitt tungt i Norge lenge og det gjør selvfølgelig at både importøren og forhandlerne vil strekke seg langt for å selge biler. Fiat og Alfa Romeo har du også kunne gjøre gode kjøp på.

For full oversikt i nybiljungelen - klikk her

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen - og lykke til!

Sjekk Brooms samling av biltester - klikk her

Hva har du erfart på dette området? Skriv i vei i kommentarfeltet under: