Hvem kunne tro dette om Think

Her går det raskere enn forventet

Think
Think

De toseters Think City-bilene skulle egentlig begynne å rulle av samlebåndet i fabrikken i Elkhart i Indiana i begynnelsen av neste år, men nå er det blitt fortgang i sakene. Allerede til uka forventer man at den første bilen står ferdig. Det skriver rb.no

– Jeg er begeistret. Det er fint å få bygget elbiler også utenfor Europa, sier direktør Karl Turner til nettstedet etruth.com om at fabrikken står klar til å bygge biler.

Litt finsk

Understell og karosseri blir foreløpig bygget i Finland og fraktet over til USA. Der blir alt av elektronikk og andre komponenter som motor, girkasse, seter og lys installert og bilen ferdigstilt.

Rundt 65.000 kvadratmeter fabrikklokaler blir nå brukt til byggingen av bilene.

– Etter hvert vil produksjonslinjen bli utvidet og det skal installeres noe robotutstyr, sier Turner.

300 biler i år

Nå står 220 røde, blå eller svarte elbiler sirlig oppstilt på rad og rekke i forskjellige stadier av produksjonen. En håndfull arbeidere går fra bil til bil og installerer de siste delene.

– Think planlegger å produsere 300 biler i Elkhart før utgangen av året, sier selskapets talsmann Brendan Prebo til etruth.com.

Blant annet har det Indianapolis-baserte selskapet Energy Systems Network ytret ønske om å kjøpe 200 av de første bilene til sin flåte.

Fra Aurskog til USA

Ifølge direktør Turner vil det produseres mellom 2.000 og 3.000 biler ved fabrikken i 2011. I juni håper man at hele bilen blir produsert i USA.

Nå er det 25 ansatte ved anlegget, men når det er full produksjon i 2013, vil anlegget har 400 ansatte.

Turner ledet arbeidet med å flytte Think-produksjonen fra Aurskog til Finland og har vært med på oppstarten i Elkhart.

– Det har vært mye hardt arbeid og det føles godt endelig å være i gang, sier Turner.

Flere bil og motorsaker fra rb.no finner du her:

Les også: Think - nå også som racerbil!