GODT SKJULT: Nina Winther Larsen og Jan Granath er lattermilde, men oppgitte over kommunens plassering av dette skiltet, som varsler at man beveger seg inn i en 30 sone. Fotografen måtte bevege seg ganske langt ut i veien og nesten helt på høyde med skiltet for å få tatt bilde av det.  (Foto: Jarl Morten Andersen, sa.no/ANB)
GODT SKJULT: Nina Winther Larsen og Jan Granath er lattermilde, men oppgitte over kommunens plassering av dette skiltet, som varsler at man beveger seg inn i en 30 sone. Fotografen måtte bevege seg ganske langt ut i veien og nesten helt på høyde med skiltet for å få tatt bilde av det. (Foto: Jarl Morten Andersen, sa.no/ANB)

Hvem er dette skiltet beregnet på, tro?

- Det var det eneste stedet vi kunne plassere det...

Det er ikke godt å vite hvem Sarpsborg kommune mener at skal se - og rette seg etter - dette nye skiltet i Glengsgata i Sarpsborg sentrum.

Skiltet er plassert solid i skjul bak Børsands baldakin, og er dermed usynlig for trafikanter som kommer kjørende inn i det som skal være en 30-sone, skriver Sarpsborg Arbeiderblad.

Lattermild og oppgitt

Nina Winther Larsen oppdaget skiltet i forrige uke, og har siden fundert på hvem som har satt opp skiltet og hvorfor de valgte å plassere akkurat der.

- Det kan jo ikke være barn som har plassert det der, men det skulle man jo jammen tro, sier hun med syrlig snert.

- Som trafikant blir man jo først lattermild, men jeg synes egentlig mye skiltplassering i Sarpsborg er ganske fortvilende. Det koster jo ganske mye penger å sette opp et slikt skilt, poengterer Winther Larsen.

Del med Facebook-vennene dine

Skiltmontøren forklarer

Kurt Vegar Johansen er skiltmontør i Sarpsborg kommune og mannen som har montert det nye skiltet i Glengsgata. Han er enig i at plasseringen kan virke merkelig.

- Men det var det eneste stedet vi kunne plassere det. Vi har strenge regler å forholde oss til når vi skal plassere skilt, for eksempel må de plasseres minst 220 centimeter over fortau. Derfor kunne vi ikke sette det under baldakinen. Og huseier ønsket ikke at vi festet det på selve baldakinen. Da kunne dessuten større kjøretøy fått problemer med å passere, forklarer Johansen.

Kjøre hensynsfullt

- Hva om bilister kommer kjørende i 50 kilometer i timen fordi de ikke har sett skiltet?

- Jeg håper virkelig ikke at noen kjører i 50 kilometer i timen der. Dessuten har sjåføren alltid ansvar for å kjøre hensynsfullt og tilpasse farten etter etter forholdene. Det er også andre skilt der som varsler 30-sonen, blant annet på den andre siden av gaten, sier Johansen.

Du kan lese mer om bil og trafikk på sa.no - her:

LES OGSÅ: Dette skiltet er velkjent - men ulovlig