Audi Q7
Audi Q7

Hva synes du: Er denne kul eller harry?

Og hvilken velger du av Audi Q7, BMW X5 og Volvo XC90? Stem her:

Noen bilmodeller har rett og slett et imageproblem. Det kan være forskjellige årsaker til det, men resultatet er i alle fall at noen av oss griner litt på nesa. Sier til oss selv at "den bilen ville jeg aldri hatt" – og ser kanskje til og med litt nedlatende på dem som kjører den.

Jeg innrømmer det gjerne. Jeg tenker sånn noen ganger jeg også.

Og en av bilene som plutselig havnet i denne båsen hos meg – uten at jeg egentlig tenkte helt over hvorfor – var Audi Q7.

Solgt 12 stykker

Slik ser det ut innvendig - luksus-faktoren er høy inne i Q7.
Slik ser det ut innvendig - luksus-faktoren er høy inne i Q7.

Den gigantiske Audi-SUV-en kom sent, fikk en ganske lunken mottakelse – og har siden levd et liv i skyggenes dal. Hvor mange Q7 tror du det har blitt solgt nye i Norge så langt i år? 12. Ja, tolv stykker.

Hvor mange BMW X5 tror du det er solgt i samme periode? 179! Det sier litt om at Audi-selgerne ikke akkurat har et rush av folk som gjerne vil kjøpe Q7.

Nytt syn på saken

Når jeg ser en Q7 i trafikken, har jeg pleid å tenke at den rett og slett ser litt vulgær ut. Et eksempel på at også Audi kan bomme på design, ja på det meste. Og at eieren i alle fall ikke kan beskyldes for å ha god smak. Ikke riktig så ille som Range Rover Sport (en av de mest meningsløse bilene jeg vet om) – men ikke så veldig langt ifra.

Men i helga fikk jeg plutselig et litt nytt syn på saken. Et av spørsmålene til Spør Benny gikk nemlig på om det er smart å kjøpe brukt Q7 til 550 000 kroner. Og da begynte jeg å tenke:

Hmmm, stor SUV, sju seter, nydelig motor, mye plass, super komfort – til samme pris som en Volvo XC90? Sånn har jeg egentlig aldri tenkt på Q7 før – og med det utgangspunktet gir den plutselig mye, mye mer mening.

LES OGSÅ: Er det galskap å kjøpe denne SUV-en brukt?

Mimret tilbake

Og så begynte jeg å mimre tilbake til da jeg var på lanseringen av denne i Tyskland, for bladet Autofil. Skikkelig go'kjøring på Autobahn der den bare slukte unna milene. Første gang jeg har syntes VV Touran ser ut som en mikrobil, men det gjorde den da jeg tok igjen den med Q7-en på motorveien.

Og så grusveien som Audi selv kalte "offroadløype". Der vi norske journalistene ga på skikkelig for å få tøffe bilder og lett forstyrrede tyskere veivet med armene og ba oss ta det med ro. Mens Audis norske informasjonsdirektør Paul Hegna satt i sidesetet og humret litt og hadde en morsom dag på jobben – han også.

Ikke dumt i det hele tatt

Tre år senere får du altså Q7 for rundt 600 000 kroner, billigere hvis du pruter. Da er den virkelig en drømmebil for store familier som trenger plass og god framkommelighet.

Nei da, den er ikke gratis å holde på veien, men det er ingen av bilene i denne klassen. Har du akkurat råd til ny Mitsubishi Outlander, da skal du selvfølgelig ikke finne på å kjøpe Q7. Men hvis alternativet er brukt BMW X5 eller Volvo XC90? Da tror jeg ikke det trenger å være dumt i det hele tatt.

Men nok prat fra meg. Ville du valgt Q7 framfor X5 eller XC90?

Nå kan du stemme på din favoritt blant disse:

3336662

LES OGSÅ: Hva er beste SUV-kjøp til 500 000?

Meninger? Innspill? Synspunkter? Skriv i vei i kommentarfeltet under:

Audi Q7
Audi Q7