- Hva skjer hvis man blir påkjørt av noen uten forsikring?

Over 70.000 kjører rundt uten forsikring - Sissel er bekymret.

Ulykke (Foto: Scanpix)
Ulykke (Foto: Scanpix)

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hallo Benny! Dere skriver om de nye oblatene og alle dem som ikke har fått dem tilsendt av ulike årsaker. Her skriver dere at over 70 000 kjøretøyer mangler forsikring. Det jeg lurer på er hva som skjer hvis man blir påkjørt av en slik bil og ikke har kasko. Risikerer man da og måtte ta hele kostnaden selv? Jeg har ikke kasko pga at bilen ikke er så mye verdt, men dette kjente jeg at uroet meg litt nå. Håper du kan svare på dette. Mvh Sissel.

Benny svarer:

Hei Sissel! Må innrømme at jeg har tenkt akkurat de samme tankene selv også, men du kan trøste deg med at bekymringen er ubegrunnet!

Forsikringsselskapene har heldigvis en fellesordning, Trafikkforsikringsforeningen. Den tar seg av utbetalingene i slike saker og sørger for at uskyldig tredjepart ikke blir skadelidende.

Det er verre for den som forvolder skaden. Selskapene kjører naturligvis regress-sak mot dem. Konsekvensene kan bli svært store. En ting er at de selvfølgelig vil være personlig erstatningspliktige for alle materielle skader de måtte forårsake.

Langt alvorligere er det selvfølgelig hvis man forårsaker personskade. Større utbetalinger i slike saker kan komme opp i 10–11 millioner kroner. Er du ansvarlig for noe slikt og ikke har forsikring, vil det i de fleste tilfeller følge deg livet ut. Altså – betal forsikringen, om ikke annet for din egen del. Det er min oppfordring til alle de 70 000 (skremmende høyt tall!) som ”ikke tar seg råd” til dette.

Del med facebook-vennene dine


LES OGSÅ: Nå er denne veteranbil

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer - skriv inn i kommetarfeltet under: