Nyere Volvo SUV eller eldre Audi Allroad? Det er det store spørsmålet her.
Nyere Volvo SUV eller eldre Audi Allroad? Det er det store spørsmålet her.

Hva skal jeg velge – Volvo XC60 eller Audi Allroad?

Ny drømmebil møter gammel. Les hva eksperten mener.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I Spør Benny-seksjonenpå broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Er på biljakt og hadde egentlig bestemt oss for en brukt Volvo XC60. Vi strekker budsjettet vårt langt da og kan ikke velge blant de dyreste bilene på markedet men har funnet en to år gammel en som vi kan få til 425.000 kroner. Den har da gått 150.000 kilometer. Ikke som taxi, men den har vært i et firma som har selgere som kjører langt.

Samtidig har jeg fått tilbud om å kjøpe bilen til svigerfaren til en bekjent. Dette er en Audi Allroad fra 2004. Den har 2,7 liter bensinmotor og går herlig drag. Tenkte i utgangspunktet at den var for gammel og dermed uinteressant men etter å ha prøvd den er jeg veldig i tvil. Allroaden har alt utstyr og er fullstendig strøken inn og utvendig, tror ikke baksetet har vært i bruk. Km standen er snart 70.000 og vi kan få den for rundt 300.000 kroner. Sparer altså over 100.000 kroner på denne. Må legge til at vi har en pendlerbil med dieselmotor som brukes mest, så på denne er ikke utgiftene til drivstoff det avgjørende heller. Hva mener bileksperten?

Benny svarer:

Det må jeg si var en interessant problemstilling ... Her snakker vi biler som både er forskjellig angående type og alder/pris. Min første og sannsynligvis også mest "fornuftige" innskytelse er nok Volvoen. Den er fem år nyere og en langt mer moderne bil. Denne generasjonen Allroad har dessverre vært plaget med en god del feil og problemer. Det er derfor en bil jeg vanligvis vegrer meg ganske sterkt for å anbefale.

Men når det er sagt: Ting ble bedre etter hvert, og Allroaden du vurderer er en av de siste årgangene. Den har også bensinmotor – og ikke den problemforfulgte 2,5-liters dieselen. Det er helt klart positivt! Bare sjekk forsikringspris for deg, vet denne kan koste en liten formue hvis du ikke faller innenfor forsikringsselskapenes definisjon på en veldig "trygg" kunde.

Volvoen er som sagt en mer moderne konstruksjon. Du sitter også høyere og etter min mening er interiøret også klart hakket over Audiens, sistnevnte er tross alt en bil med røtter et godt stykke tilbake på 90-tallet.

150.000 kilometer er mye på to år, men langkjøring er som regel positivt. Jeg ville imidlertid fått sjekket den skikkelig, blant annet bør det være skiftet en hel del slitedeler når den har gått såpass langt. Dette er også lenge før fem års garanti ble regelen, derfor må du være forberedt på at Volvoen også kan komme til å koste deg en del i reparasjoner i årene som kommer – og mer enn en tilsvarende bil med "normal" kilometerstand.

SUV-suksess: Les testen av XC60 her

Når det er sagt, må du også ta høyde for det på Audien. Uansett hvor pent den er behandlet, kan mye gå galt på en sju år gammel bruktbil. Men til gjengjeld har du jo også en god buffer i mellomlegget du sparer på å velge den.

For meg sier nok fornuften Volvoen – men jeg skjønner også at Allroad frister. Med denne motoren blir den en herlig kjøremaskin, med masse krefter og høy komfort. En strålende bil – i alle fall så lenge alt virker.

Skjønner godt at dette ikke er enkelt – lykke til med den du velger!

Allroad har absolutt hatt sine problemer – les mer her:

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen.

Velkommen – og lykke til!

LES OGSÅ: Hva er beste kjøp – SUV eller stasjonsvogn?

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under