Hva skal jeg velge - SUV eller stasjonsvogn?

Det er vanskelig å få i både pose og sekk. Les hva Brooms bilekspert anbefaler.

Kuga eller Mondeo? Det er spørsmålet. Fotomontasje: Ole Martin Lundefaret.
Kuga eller Mondeo? Det er spørsmålet. Fotomontasje: Ole Martin Lundefaret.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I Spør Benny-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre. Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Simon spør:

Jeg vurderer å kjøpe ny bil nå etterhvert.. kanskje i sommer.. Har valgt ut to stk. Ford Mondeo eller Ford Kuga. Vil mest ha SUV egentlig. Hva kan du si om disse bilene? forbruk, plass, kjøreegenskaper, framkommelighet? Vil ha bilen med størst plass i.. Motorer blir nok 2.0 TDCi 163 hk. begge må ha automat! hvem hadde du valgt f.eks? Veldig usikker ennå men ser litt på Outlander også.

Norges mest solgte SUV i duell - les mer her

Benny svarer:

Hei Simon. Klassisk problemstilling dette. Den største forskjellen på disse to bilene er nok plassen. Ettersom du skriver at du vil ha bilen med mest plass i, virker det som Mondeoen er bilen for deg. Dette er en av de største bilene i klassen, med massevis av plass til både folk og bagasje. Akkurat på det området er Kuga dessverre en av de dårligste i sin klasse. Den er liten og mangler også fleksibile interiørløsninger som kunne kompensert litt for dette.

I en klasse for seg: Les mer om Kuga her

Mondeo er også litt hvassere å kjøre, mest av alt fordi den er lavere og har lavere tyngdepunkt. Kuga er en av de morsomste SUV-ene å kjøre, men den kommer nå ikke engang forbi at den er ganske høy.

På framkommelighet er det imidlertid klar seier til Kuga. Du kommer det stort sett fram overalt også med "bare" forhjulstrekk, men på vinteren kan det være gull verdt å ha trekk på alle fire.

Test av Mondeo finner kan du lese her

Outlander løser plassutfordringen din og er en veldig kurant bil. Men du vil nok oppleve den som både litt enklere og litt mer primitiv enn en Mondeo. Lykke til med valget!

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen - og lykke til!

Sjekk Brooms samling av biltester - klikk her