Hva mer kan gå galt med denne bilen?

Seks måneder som Range Rover-eier har ikke bare vært hyggelig...

PS range rover sport
PS range rover sport

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I Spør Benny-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre. Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Anonym spør:

Hei. Jeg har en Range Rover Sport 06 2,7 TSV HSE-modell som jeg kjøpte for 6 måneder tilbake. Kjøpte gjennom forhandler og fikk heldigvis med garanti. Jeg fikk erfart etter at jeg kjøpte "alle" feilene det eksisterer denne type bil. Hittil har jo garantien dekket stort sett alt (park/ryggesensor, hjullager, midtarmlene, gummilister etc). Kjøpte for 630´ inkl. 24mnd/24 000 km garanti. Alt av utstyr. Er inne med sak ang. DVD-spiller ikke fungerer som det skal og navigasjonen viser mye lengre ruter uansett rutealternativ man velger.

Spørsmålet mitt er hva "mer" er det jeg kan forvente av feil, fra du som har peil.Håper du kan gi meg fornuftig svar. Takk på forhånd.

LES OGSÅ: Hjelp bilen min har vært på verksted i syv måneder

Benny svarer:

Hei du

Det er jo veldig vanskelig å spå, og som kjent spesielt om framtiden. Men Range Rovere har generelt det vi vel kan karakterisere som "ujevn" kvalitet. Jeg har vært borti eiere som nesten aldri har hatt trøbbel - og så har jeg hørt de reneste skrekkhistoriene om biler der der alt som kan gå galt har gått galt. I tillegg til nesten astronomiske serviceutgifter.

Elektronikk og elektriske feil er dessverre ganske vanlige, skjønner at du også har erfart det allerede. I tillegg har noen biler oljelekkasje fra motoren. Det er heller ikke helt uvanlig med oljelekkasje mellom intercooler og innsuget, det merkes først på at bilen går dårligere. Bremseskiver og hjullagre kan også slites uvanlig fort.

Som sagt virker det som dette varierer mye fra bil til bil. Du skal være glad for at du har garanti på din bil, men hvis dette fortsetter ville jeg nok vurdert å bytte den inn i god tid før garantien utløper. Ellers kan det bli veldig kostbart bilhold etter hvert.

Håper dette er et fornuftig svar i dine øyne. Lykke til videre med bilen!

Les mer om denne bilen i Brooms bruktbilguide - klikk her

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen - og lykke til!

Sjekk Brooms samling av biltester - klikk her