Hva koster det å trimme bilen min?

Vidar synes familiebilen går for dårlig. Les hva Brooms bilekspert svarer

PS smax21
PS smax21

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I Spør Benny-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre. Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Vidar spør:

Hei Benny du har sikkert fått dette spørsmålet mange ganger, men jeg tar sjansen likevel. Jeg lurer på hvor mye det vil koste å få mer krefter i bilen vår og om du anbefaler å gjøre det. Vi kjøpte ny Ford S-Max fordi vi har tre unger og hund og er ofte på tur med mye bagasje. Er veldig, veldig godt fornøyd med bilen, det er bare en ting som ikke helt er bra og det er motoren.

Vi prioriterte nemlig litt utstyr foran motor for å komme innenfor det vi kunne strekke oss til prismessig og dermed ble det 1,8 diesel med 125 hk. Det fungerer helt ok når jeg kjører alene, men med full bil blir det litt for lite. Føler at motoren må jobbe hardt og forbikjøringer er ikke så moro. Er absolutt ikke ute etter noen blodtrimming og drømmer ikke om racerbil, men bare litt mer trøkk. Hva er din anbefaling?

Her kan du lese testen av S-Max med mer motor

Benny svarer:

Hei Vidar. Trimming av bil er ganske riktig noe jeg ofte får spørsmål om, så du er langtfra den eneste som lurer på dette.

Med turbodiesel er det egentlig en ting som gjelder: Chiptuning. Dette er enkelt og det gir også de beste resultatene. Du vil kunne øke effekten på din bil til rundt 150 hk. Og ikke minst vil du øke dreiemomentet mye. I dag er det på 280 NM - ikke noe problem å få økt dette til 350 NM.

Da får du en bil som går bedre og som ikke minst blir mye sterkere der du trenger kreftene mest, på mellomaksellerasjoner.Det er fullt mulig å trimme den MYE mer, men det anbefaler jeg ikke.

Det er mange som driver med dette. Jeg anbefaler å bruke en seriøs aktør som gjerne kan oppgi referanser, jobben koster mellom 5000 og 10 000 kroner.

I tillegg kommer da avgifter til staten. Hvis din bil er to år gammel, blir det rundt 20 000 kroner.

Dette må du vite om chiptuning - klikk her

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen - og lykke til!

Sjekk Brooms samling av biltester - klikk her