Hva koster det å gjøre om en varebil til personbil?

Mange har spart mye penger på å kjøpe varebil og bygge den om.

Chrysler Grand Voyager baks
Chrysler Grand Voyager baks

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I Spør Benny-seksjonen her på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre. Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Henrik spør:

Hallo Benny. Vi er på jakt etter førstebil som må ha god plass da familien nå består at tre unger og hund. Jeg har etter hvert landet på Chrysler Voyager, vet at det ikke er verdens beste bil men den passer vårt behov og jeg må "innrømme" at jeg liker den. Det er ganske mange til salg og jeg har nå funnet en 99-modell som bare har hatt to eiere og som bare har gått 125 000 kilometer.

Denne er en varebil men selger sier han kan skaffe meg bakseter for 4000 kroner, dessuten at det ikke vil koste meg noe å få inn disse setene og registrere den om til personbil. Stemmer dette og er dette noe du vil anbefale meg å gjøre?

Les mer om Voyager i Brooms bruktbilguide - klikk her

Benny svarer:

Hei du. Skjønner godt at du kan like Voyager, den har sine styrker den også selv om ganske riktig ikke er verdens beste bil. Håper det er et bra eksemplar du har funnet.

Å gjøre om varebil til personbil kan i enkelte tilfeller være veldig smart. Varebilene ligger gjerne under personbilene i pris og etter ti år må du ikke lenger betale noen avgift for dette.

Det du må gjøre er å vise bilen og få nytt vognkort. Husker ikke eksakt prisen for dette, men det er ikke snakk om mange hundrelapper. Husk at du ikke bare må få inn setene, du må selvfølgelig også ha sikkerhetsbelter og de må festes på forskriftsmessig måte. Hvis du har mulighet, ville jeg absolutt gått for sju seter i Voyageren, da vil du også få mer igjen for den den dagen du skal selge, kontra femseters-løsning. Lykke til med prosjektet!

Sjusetere du nok bør holde deg unna kan du lese om her

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen - og lykke til!

Sjekk Brooms samling av biltester - klikk her