Hva er smartest - nybil eller tre år gammel?

Sten vurderer ny Volvo XC70 - eller brukt XC90. Les hva Brooms bilekspert mener:

Volvo XC90
Volvo XC90

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen her på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre. Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Sten spør:

Har fått tilbud på XC90: 2006, 70.000 km, 7-seter, Summum, automat, navi, aktiv servo, parkeringsvarmer, +++. Må betale 550.000 for denne hos Volvo-forhandler. En tidligere eier. Ikke import. Vi har hund og baby. Trenger 4wd.

Vurderer også en helt ny XC70 til 630.000. Mor argumenterer for plass og at det er enkelt å sette barn inn i XC90 - og ikke ned i xc70. Vi kjører ca 25.000 i året. Bytter bil litt for ofte, ca hver andre-tredje år (må muligens slutte med det). Kommer fra BMW 530 DAT, 2005-mod. Jeg er veldig usikker. Hva synes du? Takk for hjelp!

Benny svarer:

Hei Sten. Hvor mye har du bruk for alle sju setene? Det er vel kanskje det som til sist avgjør det hele. Jeg (som ikke har behov for sjuseter) hadde nok lagt de 80 000 kronene som skiller disse to bilene i en XC70.

Mye for at jeg liker designet bedre. XC90 begynner å oppfattes som litt gammelmodig nå - den har jammen hengt med en stund...

Så har du jo momentet med en helt ny bil da. Trygt, godt og forutsigbart det, med garanti og greier! Så min anbefaling - som du skjønner; XC70. Lykke til!

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen - klikk her: Velkommen - og lykke til!

På bruktbiljakt? Sjekk oversikten i Brooms bruktbilguide - klikk her: