Det er mye å passe på når man kjøper bruktbil   og er redd for å gå på en smell.
Det er mye å passe på når man kjøper bruktbil og er redd for å gå på en smell.

– Hva er det viktigste å passe på når man kjøper bruktbil?

Halvor skal ha stasjonsvogn til 100.000 kroner – det kan være risikosport.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hallo Benny er på bruktbiljakt nå i høst og kan bruke rundt 100.000 kroner. Det betyr jo at det blir noen år gammel bil, vi trenger stasjonsvogn med ganske god plass som ikke må bruke for mye på mila. Hva er det viktigste å se opp for mener du i denne prisklassen? Takknemlig for svar, aner ikke hva vi skal kjøpe og har ikke råd til å gå på en smell for å si det sånn. Hilsen Halvor.

Benny svarer:

Hallo Halvor

Har man ikke råd til å gå på en smell er det ekstra viktig å sjekke bilen nøye før kjøp. Jeg tror også at det da er lurt å velge bort ”statusmerker” som BMW, Audi og Mercedes. Ikke nødvendigvis for at de er dårligere, men du får ganske så sikkert mer bil for samme sum penger om du satser på noe med litt mindre status.

Bruktbilkjøp er alltid forbundet med litt risiko, samt flaks og uflaks. Men er man litt smart og systematisk så styrer man unna de størst fallgruvene.

Del med Facebook-vennene dine

Hemmeligheten ligger nok uansett i å ta seg god til å lete fram et godt vedlikeholdt eksemplar med kanskje bare en eier og god servicehistorikk, så får heller farge, tilleggsutstyr etc. komme i annen rekke. Altså prøve å la seg styre av fornuft og ikke følelser. Jeg vet av erfaring at det ikke alltid er lett ... Og har selv gått på smeller når det gjelder akkurat dette.

Toyota Avensis, Mitsubishi Galant, Skoda Octavia og Nissan Primera tror jeg kan være gode kjøp – om du finner et godt eksemplar.

Lykke til!

LES OGSÅ: Dette er de 15 beste billigbilene

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: