Hva er den beste SUV-en til 200 000 kroner?

Familien er på bruktbiljakt. Les hva Brooms bilekspert mener.

Honda CR V front
Honda CR V front

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Heisann hva vil du anbefale av SUV til 200 000 kroner? Vi er en familie på fire som har lyst på høyere bil som tar seg fram på vinteren. Ikke noen ekstremjeep men en trygg og god bil. Har prøvd Toyota RAV4 men syns den blir litt for liten. Hva med Land Rover Freelander? Liker utseendet på den men får høre at det kan være litt tull med dem. Har du et godt forslag? Hilsen Terje B.

Benny svarer:

Hei Terje. SUV til 200 000 kroner får jeg mange spørsmål om, det tyder på at det i alle fall ikke er vanskelig å selge sånne!

RAV4 er helt riktig en ganske liten bil. Freelander er jeg for å være helt ærlig veldig skeptisk til, særlig hvis den har bensinmotor. Den bilen har dessverre vært plaget med mye feil og problemer.

Jeg skulle gjerne anbefalt deg ti forskjelige og bra biler til din bruk, men skal jeg velge bare én, tror jeg at jeg akkurat nå ramler ned på Honda CR-V. Da snakker vi andre generasjon av denne og for 200 000 er en 2005-modell med ESP innenfor rekkevidde.

Jeg synes også du skal finne en ES-utgave, den er mer påkostet og liksom litt "mer bil" enn den noe simplere LS-en.

CR-V har fin komfort, god plass og er en veldig anvendelig bil. Kvaliteten er veldig bra, men sjekk lenkarmer i hjulopphengen og bremseskivene, dette er "vanlige" svakheter. Bil med komplett servicehefte er smart. Sjekk også at forrige eiere ikke har drevet med hardkjøring utenfor veien, sånt er gjerne dårlig nytt for understell.

4x4-systemet er temmelig enkelt, men det duger for de aller fleste. Trenger du mer firehjulstrekker ville jeg også tatt en titt på Subaru Forester, også det et veldig bra kjøp i denne klassen. Lykke til med biljakten!

Hvilken bør jeg velge - CR-V eller BMW X3? Les mer her:

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Full oversikt over bruktbilene – klikk her:

Har du andre tips? Skriv i kommentarfeltet under: