Hva er best: SUV eller stasjonsvogn?

Hva er fordelene - og ulempene? Brooms bilekspert gir råd.

VW Tiguan speed 02 (Foto: Fred Magne Skillebæk)
VW Tiguan speed 02 (Foto: Fred Magne Skillebæk)

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen her på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre. Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Familien Torbjørnsen spør :

Hei Benny. Vi er en familie på fire som skal kjøpe nesten ny bil nå. Vi har Touran nå og er veldig godt fornøyd med den men vil ha litt mer komfort. Det store spørsmålet for oss er å vi skal velge SUV eller stasjonsvogn.

Konkret står valget mellom ett år gammel Tiguan og to år gammel Passat stasjonsvogn. Begge har 2-liters TDI og er bra utstyrt. Vi vingler litt fram og tilbake og sliter med å bestemme oss. Kan du si litt om hva vi bør legge vekt på og kanskje også gi oss en anbefaling. På forhånd tusen takk!

Benny svarer:

Hei på dere! Tror ikke dere er de eneste som fundert på å kjøpe en av disse, nei.

Fordelen med Tiguan er at dere sitter høyere. Den har også veldig bra fleksibilitet i interiøret, baksetet kan f. eks skyves i lengderetningen, smart å kunne velge litt hvor du trenger mest plass, i baksetet eller i bagasjerommet. Bagasjerommet er ikke spesielt stort i utgangspunktet, men i denne biltypen kan du pakke i høyden, det er smart. Tiguan er en av de mest velkjørende bilene i sin klasse, men det er på ingen måte noen stor bil. Det merkes litt på blant annet langturskomfort.

Test av Tiguan finner du her:

Der er Passat bedre. Den har også ganske mye mer plass, både i baksete og bagasjerom. Dere vil nok på mange måter oppleve at Passat er en klasse over Tiguan på mange områder. Komforten er også bedre.

Les mer om Passat - testen finner du her:

Så for å konkludere litt: Hvis dere har mest lyst på SUV og synes det er viktig å sitte høyt og ha god oversikt, da kjøper dere Tiguan. Hvis ikke er nok Passat det smarteste valget. Lykke til!

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen - klikk her:

Velkommen - og lykke til!

På bruktbiljakt? Sjekk oversikten i Brooms bruktbilguide - klikk her: