Hva er best kjøp - ny eller brukt SUV?

SUV til 400 000,- kan bety ny fornuftsbil - eller brukt statusbil. Les hva Brooms bilekspert mener er best.

Outlander XC90 (Foto: Fotomontasje: Ole Martin Lundefaret)
Outlander XC90 (Foto: Fotomontasje: Ole Martin Lundefaret)

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I Spør Benny-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre. Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Henrik F. spør:

Hei Benny valget står mellom en ny Mitsubishi Outlander og en fem år gammel Volvo XC90. Vi trenger nemlig firehjulstrekker med plass til sju og dessuten en stor og solid bil, noe jeg synes begge disse innfrir. Spørsmålet er hva som er det beste kjøpet av disse. Tror du det blir mye dyrere å holde Volvoen?

Mye av verditapet på denne er vel tatt nå? Vi kan legge inntil 400 000 kroner i dette og da får vi en ganske fin Outlander, eller altså Volvoen som har gått snart 90 000 km, med D5 dieselmotor og mye utstyr. Jeg kjenner selgeren og vet at denne er godt holdt. Håper du kan si hva du anbefaler å gjøre her.

Benny svarer:

Hei på deg, Henrik! Klassisk problemstilling det der... Kjøpe nybil, eller bruke samme pengene på en bil som i utgangspunktet kostet mye mer?

I dette konkrete tilfellet tror jeg det viktigste blir om du har en økonomi som tillater at det kan komme noen "uforutsette" utgifter i blant. Det må du nemlig helt klart ta høyde for hvis du kjøper Volvoen. Outlander er i så måte et mye tryggere kjøp. Du får nybilgaranti og du får også en bil som generelt nok har høyere kvalitet enn Volvoen.

Les mer om ny Outlander her

XC90 har vært plaget med ganske mye småfeil. Det har helt klart blitt bedre etter hvert, men problemfri er den ikke. Veldig viktig å kjøpe en pen og hel bil som er blitt tatt skikkelig vare på.

Outlander er en enklere og i praksis mer "primitiv" bil enn XC90, det betyr selvfølgelig også noe for praktisk bilglede. Når det gjelder verditap, vil Mitsubishien tape seg mer prosentmessig - kronemessig tror jeg ikke forskjellen vil bli veldig stor. Lykke til med valget!

Manges drømmebil: XC90-test finner du her:

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen - og lykke til!

Sjekk Brooms samling av biltester - klikk her