Nå er det snart tid for å skifte til vinterdekk igjen. Illustrasjonsfoto. (Foto: Erlend Aas/ScanPix)
Nå er det snart tid for å skifte til vinterdekk igjen. Illustrasjonsfoto. (Foto: Erlend Aas/ScanPix)

Hva anbefaler du - piggdekk eller piggfritt?

Les hva Brooms bilekspert svarte i siste nettmøte

Trondsen spør: Hei da er det den tiden på året igjen og i år har jeg bestemt meg for å legge om dekk før det egentlig er for sent. Vinterdekkene er nesten utslitte så jeg må kjøpe nye nå. Hva anbefaler du? Piggdekk eller piggfritt? Vi bor i Trondheim og har lite problemer i det daglige men hytte på Røros med skikkelig brattt bakke gjør at framkommeligheten er viktig. Håper du kan gi meg et svar på dette.

Benny svarer: Hei du. Jeg vil i utgangspunktet klart anbefale piggfrie dekk. De gir best framkommelighet det meste av tiden og er også mer støysvake - og snillere mot miljøet.

Der piggdekk er best, er i hovedsak på is. Da kommer du bedre "nedi" underlaget. Men kjører du sjelden på slikt underlag, mener jeg at piggfritt er det beste. Kjøp et kvalitetsmerke, på dekk er det absolutt slik at du får det du betaler for. Lykke til med valget!

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny har svart på, ligger på Spør Benny-seksjonen her på broom.no. Klikk her for å lese dem. Alle svar er også sortert etter merke: Lurer du på noe om bil? Da kan det godt hende at du finner svaret her!