Husker du denne?

Nå er en av verdens mest kjente biler solgt.

aston_martin_db5_hjul
aston_martin_db5_hjul

Hint nr.1 : Sjekk nummerskiltet . Hint nr. 2: Ofte omgitt av vakre damer. Hint nr. 3: Drakk sin Martini shaken, not stired

Da har du nok allerede skjønt det for lenge siden. Det bilen til selveste James Bond vi snakker om!

James-bond
James-bond


Trodde du som meg alt den engelske gentlemansagenten 007 – bedre kjent som James Bond – hadde av kjøretøyer, finurlig utviklet av Mr. Q - for lengst var sprengt i luften?

Tydeligvis ikke. Forrige uke ble nemlig den opprinnelige filmbilen som ble kjørt av Sean Connery i filmene Goldfinger og Thunderball solgt på auksjon i London.


Mange finesser

Aston-Martin_DB5-forfra
Aston-Martin_DB5-forfra


Bilen er en 1964 modell Aston Martin DB5 med alle de finurlige finessene som Mr. Q utviklet i behold. Og alt virker. Både det hev- og senkbare skuddsikre skjoldet ved bakruten, Browning maskingeværet bak parklyktene, nummerskilt som kan snus, hydrauliske støtfangerhorn og mye, mye annet. Og alt skal visstnok fungere.


Les også: Møt Knut Hallan som lever ut bildrømmen


Mobiltelefon


aston_martin_db5_interiør
aston_martin_db5_interiør


I dag er det mildt sagt dagligdags med mobiltelefon, men i bilens fødeår – 1964 – fantes det ikke en gang lommekalkulatorer.

Men bilene til 007 har bestandig ligget et hestehode eller to foran. Denne har mobiltelefon, en helt på grensen ril surrealistisk innretning på den tiden. DB5-en har også en slags forløper til dagens navigasjonsanlegg – en radarvarsler med kart.


James Bond hadde ikke mye bagasjeplass
James Bond hadde ikke mye bagasjeplass


Pris i Norge: 33 millioner kroner

Vi kan vel bare konstatere at det har skjedd ”ting” på disse 46 årene.

Kjøperen til den ikoniske filmbilen er amerikanske Harry Yeaggy. 3 328 000 euro ble prisen på det som kanskje er verdens mest berømte bil. Faktisk en god del under det man hadde regnet med før auksjonen. Men finanskrisen påvirker nok ting som dette også.

Skulle du importert denne til Norge (som veteran) hadde prisen blitt på drøye 33 millioner kroner.

Har du lyst til å jobbe i Broom? Da skal du klikke her:


Aston-Martin_DB5-bakfra
Aston-Martin_DB5-bakfra