Husker du denne raringen?

- Tapetsert moped med null sikkerhet og komfort. Det er selgerens egne ord.

PS carry (Foto: Privat)
PS carry (Foto: Privat)

- Null sikkert og komfort. Ett tonn med sjarm! Slik beskriver Svein fra Vear mini-varebilen sin, en Suzuki Carry . Og dette er en ekte sjeldenhet!

- Ja, det ble ikke solgt mange av dem her hjemme. Tror bare de ble tatt inn i ett år, 1984. Jeg sjekket "bestanden" for noen år siden, da var det rundt 20 biler som fortsatt var i live. Nå er det nok enda færre, sier Svein som har hatt bilen stående lagret i 12 år. Derfor har han nå bestemt seg for å selge.

Evighetsprosjekt

1984-modellen har bare gått 110 000 kilometer. Prisforlangende er beskjedne 5 057 kroner!

- Ja, du vet. Sånne prosjekter som dette tar tid. Jeg hadde store planer for bilen, men jeg ser at jeg rett og slett var i ferd med å bli et evighetsprosjekt. Derfor bestemte jeg meg for å selge, forteller Svein.

Klikk her for å se annonsen

Følelsesløs i baken

Her er beviset! Carryen har vært på noen skikkelige langturer. (Foto: Privat)
Her er beviset! Carryen har vært på noen skikkelige langturer. (Foto: Privat)

- Men litt har du tydeligvis kjørt den? Det ligger blant annet bilder fra Tromsø i annonsen din?

- He, he, det er helt riktig! Hadde et par turer nordover med den og de skal jeg love at jeg fortsatt husker. Dette er ingen bil for lange kjøreturer. Du blir fort følelsesløs i baken og beina må brettes forsiktig ut igjen når turen er over. Nei, denne er nok mer beregnet på korte avstander i storbyene. Og så koseturer, selvfølgelig!

Måtte bli gul

- Ja du kaller den selv for en tapetsert moped?

- Det er jaggu ikke langt fra sannheten. Men samtidig har den altså utrolig mye sjarm. Jeg falt pladask første gang jeg så den og bare MÅTTE ha denne bilen. Da var den grå, men jeg så med en gang at dette måtte bli en gul bil. Dermed ble det malerulle og bengalakk, forteller Svein.

LES OGSÅ: Er dette verdens minste bobil?

Spesiallaget henger

- Ja, den er ikke heeelt original på andre områder heller?

- Neida, jeg har jo lekt meg litt! Har fått spesiallaget støtfanger og har skjært hull i taket for soltak. Det har jeg ikke rukket å få på plass, men det følger med komplett takluke i glass. Hengerfeste også, forresten.

Du kan fint dra en liten henger med den, men campingvogn tror jeg ikke at jeg vil anbefale. He he. 0.8-liter og 40 hester setter sine begrensninger, forteller Svein som også har laget sin helt særegne varehenger med utgangspunkt i en Carry.

- Men den selger jeg ikke. Nei, litt moro må man jo ha stående også!

LES OGSÅ: Dette er Norges billigste nybil

PS-carry-3 (Foto: Privat)
PS-carry-3 (Foto: Privat)