Hundelukt i bilen? Slik får du den bort

Det lukter ikke akkurat melk og honning, men det går an å bli kvitt den.

Hvis Passopp har vært med på biltur så blir det gjerne lukt i bilen. Her er oppskriften på hvordan du blir kvitt lukten. Illustrasjonsbilde.
Hvis Passopp har vært med på biltur så blir det gjerne lukt i bilen. Her er oppskriften på hvordan du blir kvitt lukten. Illustrasjonsbilde.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei Benny. Leste med interesse innlegget ditt om vond lukt fra klimaanlegg i bilen. Ble dermed "inspirert" til å sende deg et spørsmål om mitt problem som også omhandler vond lukt i bil.

Vi kjøpte nemlig i vinter en brukt stasjonsvogn og nå, når det har blitt sol og varmt lukter det hund i bilen noe vi ikke kjente i vinter da det var kaldt. NB: vi har funnet litt hundehår så vi er rimelig sikre på at tidligere eier har hatt voffsen sin i bagasjerommet.

Hva gjør vi for å få bort lukten? Hilsen Anita.

Del med Facebook-vennene dine

Benny svarer:

Heisann Anita!

Skjønner at dette kan være plagsomt, varm og svett bikkje lukter definitivt alt annet enn roser og honning.

Det første jeg gjør når jeg kjøper ny bil er en innvendig vask. Synes det er greit å "vaske ut" tidligere eiers matsmuler, småmynter og pastiller fra mellom setene.

Så jeg ville begynt med en skikkelig innvendig rengjøring. Ta ut ALT som er løst – eller lett å løsne, slik som matter, deksler, baksete etc. Støvsug, vask og skrubb grundig med mildt såpevann og la det lufttørke til dagen etter.

All plastikkvinyl får en omgang med vinylrens på spray (fås på bensinstasjoner). Har du skinnseter så gi disse en omgang med egnet rens og impregnering når du først er i gang. Teppekledte deksler og lignende kan vaskes med børste og blå Biotex oppløst i vann. Husk å la det tørke godt (gjerne på et gulv med varmekabler eller i sola) før det monteres igjen.

På stoffseter kan det brukes skumrens som du sprayer på og støvsuger vekk etterpå, men jeg må innrømme at her blir resultatet ofte litt halvveis. Det kan være greit å la proffe bilpleiere med riktig utstyr og gode kjemikalier gjøre dette. Da blir det garantert reint.

Er lukten virkelig ille eller vond å få bort så er ozonbehandling hos et bilpleiefirma å anbefale. Ozon er giftig og dreper dermed bakterier, midd og andre små, ekle ting og dyr som kan lage ekkel lukt.

Det foregår på følgende måte: Et eller flere apparater som produserer ozon plasseres i bilen. Apparatene kobles til strøm og produserer ozon fra oksygenet i luften. Bare etter noen minutter er kupeen uten oksygen, men for å fjerne bakteriene fullstendig, bør bilen stå i minst et døgn – helst to – med apparatet i. Prisen på en slik behandling ligger på fra ca. 2.500 kroner.

Ønsker deg lykke til i sommervarm bil uten lukt.

Les også: Det lukter dau fisk fra klimaanlegget:


Del med Facebook-vennene dine

Stasjonsvogna for deg som har lyst på racerbil:

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

LES OGSÅ: Disse familiene er mest fornøyde med bilen sin

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: