Høstens to største bilnyheter - på plass i Norge

Nå blir det kamp om kundene.

Resten av året, og i hele 2015, vil disse to bilene trolig kjempe en innbitt kamp om kundene i familiebil-segmentet.
Resten av året, og i hele 2015, vil disse to bilene trolig kjempe en innbitt kamp om kundene i familiebil-segmentet.

Når to av verdens mest solgte biler erstattes - og deretter lanseres i ny utgave samtidig - da blir det et slags clash of the titans. En god, gammeldags stjernesmell. 

Ford Mondeo og Volkswagen Passat er virkelig tungt skyts - og begge forventes å bli storselgere. Ford sier at de vil bli klassens mest solgte - VW på sin side har en målsetning om å selge over 4.500 modeller neste år. Sistnevnte er historisk høyt. 

Med andre ord - her skal det kjempes til siste bloddråpe. 

Les også: Mondeo eller Passat Alltrack - hvilken skal jeg velge?

- Kan være positivt

- Det er litt interessant det som skjer akkurat nå. I utgangspunktet kan en tenke at det er svært uheldig at to så viktige modeller lanseres nøyaktig samtidig - men faktisk kan både Ford og VW tjene litt på dette også, mener Brooms redaksjonssjef Vegard Møller Johnsen.

Han påpeker at mye nå handler kun om disse to bilene - og at det kan føre til at konkurrentene blir satt i skyggen.

- Akkurat nå, og en stund framover, er det disse to som tar fokuset. Det er dårlige nyheter for konkurrenter som Opel Insignia, Mazda 6, Toyota Avensis og Volvo V70.

Les også: Tidenes familiebil-duell - hvilken velger du?

4.000 svar

Med så mye fokus på de to nye stasjonsvognene - blir det spennende å se hvilken modell flest nordmenn vil foretrekke.

Vi i broom.no hadde nylig en undersøkelse der vi ba våre lesere stemme på hvilken av disse modellene de ville valgt. Engasjementet var stort! Vi fikk inn over 4.000 svar på bare noen dager.

Litt over halvparten som stemte valgte Mondeo, drøyt 30 prosent gikk for Passat - mens drøyt 16 prosent ville valgt en annen modell.

Vi har stilt informasjonssjefene hos VW (Anita Svanes)  og Ford (Anne Sønsteby) de samme fem spørsmålene - for å høre litt mer om hva de tenker om konkurransen. Under kan du lese hva de svarer:

Hvordan har forhåndsinteressen vært? Antall bestillinger?

Ford: Interessen er over all forventning, men en del venter på prisene på resten av motor- og utstyrsvariantene.

VW: Forhåndsinteressen er veldig god. Vi regner likevel med at mange ønsker å se bilen før de treffer en beslutning, spesielt med tanke på at en ny Passat er en stor investering for de aller fleste. Det er i skrivende stund ca 800 bestillinger inne.

Her finner du alle Ford-testene våre

Når begynner de første leveringene?

Ford: De første bilene kommer Norge i disse dager, men det vil ikke være biler hos alle våre forhandlere før i slutten av året/begynnelsen av 2015. De første bilene blir levert til kundene like over nyttår.

VW: De første leveringene skjer i første halvdel av desember, men hovedtrykket blir fra nyttår.

Her finner du alle VW-testene våre

Salgsmål 2015?

Ford: Bli nummer 1 i dette segmentet neste år.

VW: Vi forventer å selge minst 4.500 eksemplarer i 2015

Les testen av nye Ford Mondeo her

Hvem er det som er i målgruppa?

Ford: Mondeo er en strålende familiebil med veldig god plass, til en særdeles konkurransedyktig pris. Ettertraktet som firmabil for personer som bruker mye tid bak rattet - og med et design som blir lagt merke til.

VW: Målgruppen er familier, firmabilbrukere og godt voksne. Passat har alltid vært en klasseløs bil, i likhet med Golf.

Les også: Brukt Passat: Minst feil og problemer

Hvem er konkurretene, om vi ser bort fra Passat/Mondeo?

Ford: Skoda Octavia og Toyota Avensis - og i tillegg er vi overbevist om at vi med nye Mondeo også ville hente kunder fra flere av premium-merkene. Mondeo fremstår nå som en bil i premium-segmentet på mange områder - men til en bedre pris.

VW: Den nye Passaten er vesentlig oppgradert, slik at den nå på mange måter kan konkurrere direkte med premiumsegmentet. Både fabrikken og vi anser BMW 3-serie og den nye Mercedes-Benz C-klasse som vel så viktige konkurrenter som Toyota Avensis, Opel Insignia og Mazda 6.

Les testen av nye VW Passat her