Honda Prelude: Sportsbil til 35 000 kroner.

Les hvorfor denne kan være noe å satse på

Illustrasjonsfoto: 1997, Honda Prelude
Illustrasjonsfoto: 1997, Honda Prelude

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte

Hei, jeg er 21 år og student og har falt litt for denne bilen; ... selv om jeg liker lyktene på de tidligere modellene bedre.

Jeg sendte han en mail og spurte om den mekaniske tilstanden og fikk til svar at registerreim burde byttes (5-6 år siden sist den ble byttet) og det var litt rust i bakre hjulbuer, girkassen var god og bilen lagde ingen ulyder, siste service var forøvrig på 150' km.

Ellers kunne han ikke si seg nok fagkyndig til å gi en mer konkret tilbakemelding om bilen. Er dette en bil det er verdt å koste på nødvendige reperasjoner?

Benny svarer

Hallo du. Jeg synes faktisk dette ser ut til å være et rimelig greit kjøp for 35 000 kroner. Det er ikke lenge siden forrige service, bremsene som har lett for å være en svakhet på disse er byttet, og eksosanlegget er nytt. I tillegg er det bra med hjul. Leser jeg også ”mellom linjene” at selger ”pruter med seg selv” og er villig til å gi med to nye dekk?

Det virker uansett som bilen har hatt det godt og har hatt en eier som har vært gald i den – det er viktig.

Det er også viktig at du skifter registerreima om du bestemmer deg for å handle. Sjekk priser slik at du vet hva dette koster deg på forhånd. At det er litt rust i hjulbuene bak på en 13 år gammel Honda er helt vanlig. Men sjekk allikevel litt nøye, se også under og i bakkant av kanalen – pass på at det ikke er noe der. Hvis det er, kan du få problemer på neste EU-kontroll.

Når det gjelder driftsikkerhet er det få biler som er bedre i denne prisklassen enn nettopp Honda. I tillegg liker mange de litt slanke og sporty coupe-linjene som Prelude byr på. Enig med deg i at frontlyktene ikke er det peneste på denne modellen, men den er fin bakfra...

Mitt råd er som følger: Ta en grundig sjekk – er bilen bra, så mener jeg at dette kan være et godt kjøp. Lykke til!

Del med facebook-vennene dine

Sjekk ut: Super-Hondaen som du har råd til


Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!


Full oversikt over bruktbilene – klikk her:

Har du innspill eller erfaringer? Skriv i kommentarfeltet under: