Er dette den perfekt bil for en tømrer som er ute etter noe mer spenstig enn en VW Caddy?
Er dette den perfekt bil for en tømrer som er ute etter noe mer spenstig enn en VW Caddy?

Honda Element: Denne kan du spyle innvendig

Ørjan er tømrer og trenger tøff arbeidsbil. Les hva Broom-leserne anbefaler:

Flere og flere oppdager det nye Broom-forumet. Nå er det full fart – og nylig passerte vi 3 000 innlegg! Hundrevis av personer har allerede fått hjelp fra Broom-lesere.

Målet er at dette skal være en møteplass for de mange tusen som er innom broom.no hver eneste dag.

Her kan man utveksle synspunkter, diskutere og ikke minst: Få innspill fra de mange bilkyndige leserne.

LES OGSÅ: Varebiler trenger ikke være kjedelige!

Råspreke alternativer

En av dem som benytter anledningen til å spørre om råd, er Ørjan. Han er tømrer, og skal bytte arbeidsbil. Men etter å ha trøkket rundt i en seig VW Caddy og en Renault Traffic, er han nå på utkikk etter noe mer spenstig.

Selv lanserer han Ford S-Max 2.5 turbo og Opel Zafira OPC – begge med råsterke motorer og god plass.

Flere har sagt sin mening om disse bilene, og dessuten lansert sine egne forslag. Blant disse er en heller uvanlig skapning, signert Honda.

Honda Element – som er laget for det amerikanske markedet – er slett ikke umulig å få tak i som bruktbil i Norge. Og med firehjulstrekk og kraftig motor, er det en bil mange anbefaler. Dessuten er den bygget for å tåle en støyt. Interiøret er sjeldent robust - her er det bare å lempe inn saker og ting uten å være veldig redd for å ødelegge noe.

LES OGSÅ: Se opp for varebilfella

Men det finnes naturligvis flere forslag til arbeidsbil for en tømrer. Har du noen ideer?

Ørjan setter nok pris på enda flere innspill – og de kan legges inn på forum-tråden vår her:

Del med dine Facebook-venner

Her er innleggene som har kommet så langt:

Gjest

Jeg hadde personlig valgt en S-Max.

Ikke dyre deler og en ekstremt god bil å kjøre selv har jeg Mondeo og hadde familien økt hadde jeg kjøpt en S-Max. Det er en stor bil med plass til mye, ser jo her at de du ser etter er varebil og er mer en jobbebil men jeg hadde valgt en S-Max.

Ser ikke ut til at Opelen er noe dårlig valg, men S-Maxen har mer fart og mer spenning.

Jeg mener S-Max, men det er ditt kjøp og du må selvfølgelig bestemme selv, jeg skal ikke bestemme hva du velger. Jeg skrev bare min mening. Her er en S-Max 2,5 me 220 hester http://www.finn.no/f ... nnkode=30118346 det er 2007 modell. Den var ikke noe dyr. Ser jo at du har funnet en, men her er en veldig billig. Mye bil for pengene. Det er en veldig grom varebil med 17 toms vinterfelger. Mvh Adrian.

Broomlebassen

Heisann, skal si du har peilet deg ut et par morsomme "arbeidsbiler". Var det opp til meg hadde jeg gått for S-Max. Det er en mer moderne bil, bedre kjørefølelse og mer sportslig i oppsettet. Opels motorsterke biler m/forhjulstrekk gjør ikke stort annet enn å understyre.

Har funnet et par andre alternativer til deg også:

Honda Element? Noe spesiell kanskje, men denne har 2,4-liter på 160hk (bensin), manuell kasse (!) og 4-trekk

http://www.finn.no/f ... nnkode=30043890

Ford SVT Lightning? Pick-up med V8, kompressor og 354hk. Denne er oppgradert til 2004-look og 24" krom felger. Du må leve med en materialkvalitet fra 80-tallet som ikke er satt sammen særlig godt. Ikke er de kollisjonstestet heller og den har nok litt ullen kjørefølelse, som vinterbil er jeg mer enn skeptisk. Her kjører du nok med hjertet i halsen det meste av tiden for denne snurrer lett!

Men hvis kriteriet er mest power er det denne du bør gå for (med mindre du kommer over en Dodge RAM SRT-10 i din prisklasse).

http://www.finn.no/f ... nnkode=29907167

Hilsen Broomlebassen

Kjell

Nå veit ikke jeg hvor høy du er, men Zafira'n passer best for mennesker som er under 1.70, hvis ikke vareveggen blir flyttet (forstår at det er varebil du er ute etter), og det kan bli dyrt. Jeg er 1.80, og kan ikke sitte behagelig i Zafira'n. Forden har jeg ikke prøvd.

Del med Facebook-vennene dine

Dieselhater

Jeg ville uten tvil ha gått for Honda Element. Den har faktisk automat som standard. Nydelig bil å kjøre og veldig romslig, og et knalltøft design. Litt Hummerkopi?

Her er noen av de mange positive sider ved Honda Element:

-Bensinmotor på 2,4 liter og 160HK, sprek/stillegående/miljøvennlig kontra diesel.

-Automatgir (spaken står på dashbordet)

-Firehjulsdrift (permanent type)

-Usedvanlig god sittestilling til å være 2-seter varebil. Dette fordi skilleveggen kan flyttes et stykke bakover og holde kravene.

-Prima kjøreegenskaper og komfort

Det eneste minuset med bilen er at den er USA-laget og ene og alene for det amerikanske markedet. Dette innebærer at km-telleren i viser miles. Mange som skal selge Element skriver derfor miles-standen som km. Er lett å bli litt lurt her, husk å gange tallet med 1,6. Speedometeret har km-skala i tillegg, så den biten bør gå greit.

Element er egentlig laget for frakting av surfebrett osv. Den har et interiør du nesten kan spyle med hageslangen, og det er badekarpropper i gulvet for å få ut vannet! Skjermene har store gummifelt, praktisk ved parkeringsskader.

LØP OG KJØP!

Del med Facebook-vennene dine

Nå vil vi høre din mening!

Klikk her for å si din mening og lese alle svarene i Broom-forumet:

Her er det bare å rulle inn surfebrett eller møkkete offroadsykler - og spyle av skitten etterpå. Honda Element er laget for røff bruk og egner seg svært godt som arbeidsbil.
Her er det bare å rulle inn surfebrett eller møkkete offroadsykler - og spyle av skitten etterpå. Honda Element er laget for røff bruk og egner seg svært godt som arbeidsbil.

LES OGSÅ: Dette er varebilvinneren