Honda CR-V: SUV-bestselgeren blir ny

Nå er det ikke lenge før fjerde generasjon CR-V er klar. Se bildene:

Vi kjenner igjen en god del fra designet på dagens CR V, men dette skal være helt ny bil fra innerst til ytterst.
Vi kjenner igjen en god del fra designet på dagens CR V, men dette skal være helt ny bil fra innerst til ytterst.

Honda CR-V har vært en stor suksess i tre generasjoner. Nå er det straks klart for den fjerde – og den har Honda brukt tid på å lansere.

Allerede i fjor sommer kom det første bildet av den, da under navnet CR-V Concept. Så ble den vist i amerikansk utgave – og nå har Honda akkurat sluppet bilder av den europeiske utgaven som skal debutere på bilutstillingen i Genève i mars.

Del med Facebook-vennene dine

Produksjonsklar utgave

Endringene fra den amerikanske versjonen er svært forsiktige utvendig. Designet viderefører linjene fra dagens modell, men er både mer harmonisk og litt tøffere. Det første vi legger merke til er fronten som nå er blitt langt mer konvensjonell enn på dagens utgave. Den mye kritiserte grillen med et gapende "hull" er borte. Nå kommer en kraftig skliplate opp under støtfangeren og kryper opp mot en kraftig grill med horisontale striper.

Honda presiserer at kjøreegenskapene skal være ganske forskjellige på de amerikanske og europeiske utgavene, i praksis vil nok det bety at understellet er både strammere og mer sporty på bilene som skal selges i vår del av verden.

LES OGSÅ: Hvilken bør vi velge – CR-V eller Tiguan?

Konkurransedyktige priser

Foreløpig er det ikke offisielt bekreftet, men vi regner for svært sannsynlig at denne CR-V-utgaven kommer med Hondas nye 1,6-liters diesel med 120 hestekrefter.

Da blir den neppe noe fartsvidunder, men til gjengjeld bør prisene bli svært konkurransedyktig med en slik motor under panseret.

Honda sliter på det norske markedet, og også CR-V har hatt en sterkt fallende salgskurve. Derfor blir dette en uhyre viktig modell for importør og forhandlere her hjemme.

Viktig bil for Norge

Helt nye CR-V er på plass hos de norske Honda-forhandlerne til høsten – og vi får sannsynligvis vite mer om den i dagene før Genève-utstillingen åpner dørene.

Denne klassen har fått mange sterke utfordrere de siste årene, der særlig premium-merkene har gjort et sterkt innhogg i markedet. Honda har ambisjoner om å løfte seg og knive med disse. Da blir særlig design og interiørløsninger viktig hvis fjerde generasjon CR-V skal kunne ta et steg opp i forhold til dagens modell.

LES OGSÅ: Denne SUV-en har hatt stor suksess med sjusetersløsning

Den nye CR-V-hekken har en betydelig Volvo-faktor, med høyt plasserte lamper.
Den nye CR-V-hekken har en betydelig Volvo-faktor, med høyt plasserte lamper.

LES OGSÅ: Topp 10 – dette er de beste brukt-SUV-ene