Honda Accord har på mange måter blitt en glemt bil på det norske markedet og selger nesten ikke lenger.
Honda Accord har på mange måter blitt en glemt bil på det norske markedet og selger nesten ikke lenger.

Honda Accord: – Hvorfor selger den så dårlig?

Glemt blant nybilene – men kan være et smart bruktkjøp.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hallo er fornøyd eier av Honda Accord, den forrige generasjonen som ble kjøpt mest fordi den har så stort bagasjerom, men har etter hvert lært å elske den bilen. Nå er ikke behovet for stor plass riktig så stort lenger ettersom ungene har blitt større og jeg har en stund fulgt med på den siste generasjonen Accord på bruktmarkedet og tenkt å bytte til den om ikke så lenge.

Nå leste jeg akkurat et sted at den bilen selger utrolig dårlig og blir veldig i stuss på hva det kan skyldes. Jeg har kjørt den et par ganger og synes det er en både lekker og ikke minst velkjørende bil. Det er vel ikke noe galt med selve bilen? Etter hva jeg har forstått er kvaliteten akkurat så bra som det vi forbinder med Honda, mitt eksemplar har i alle fall ikke gitt mange bekymringer. Hva kan du si om dette? Hilsen en med Honda på hjertet.

Benny svarer:

Hei du. Ja, det begynner sannelig å bli lenge siden Accord var en volummodell her hjemme. Så langt i år er det bare solgt noen titalls biler og den er ikke engang inne på listen over de 100 mest solgte bilmodellene. Det har nok flere årsaker, men skyldes absolutt ikke at dette er noen dårlig bil.

Honda er nede i en bølgedal her hjemme og har lenge slitt å selge andre modeller enn CR-V. Forrige Civic solgte en del da den kom, men det har blitt temmelig stille der også. For Accord er det altså skikkelig tørke.

En del av grunnen er nok at den faller litt mellom stolene. I forhold til mange konkurrenter taper den også på lite bagasjerom. Det er nå en gang viktig for de aller fleste som kjøper stasjonsvogn. Honda har valgt å gå for en mer sporty bil og har prioritert design foran maksimal plass. Dermed taper den nok en god del salg der.

LES OGSÅ: Topp 3 – stasjonsvognene som var noe helt for seg selv

Godt bruktkjøp

Honda har heller ikke klart å etablere seg "over" de andre japanske konkurrentene i denne klassen. De som kjøper Audi, BMW eller Mercedes vurderer nok heller ikke Accord seriøst i særlig stor grad. I praksis er bilkjøperne i denne klassen i stor grad flokkdyr. De kjøper Avensis, Passat og Mondeo – og så er det langt ned til veldig mange andre modeller som taper i konkurransen om kjøperne.

Bortsett fra lite bagasjerom har Accord mange styrker. Den er god å kjøre, er komfortabel, godt støydempet og gir god kvalitetsfølelse. Kvaliteten er også helt på nivå med de beste japanerne. Slik sett kan dette være et veldig smart bruktkjøp, du får som regel alltid mye bil for pengene når du tør å velge litt utradisjonelt og ikke som alle andre gjør.

Lykke til med valget når du kommer så langt!

Gadgetbomben – les Jan Eriks test av Accord her:

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

LES OGSÅ: Dette er en glemt godbit i bruktmarkedet

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: