Dagens Honda Accord generasjon har solgt dårlig helt fra starten av   det betyr igjen at du kan få veldig mye bil for pengene i bruktmarkedet.
Dagens Honda Accord generasjon har solgt dårlig helt fra starten av det betyr igjen at du kan få veldig mye bil for pengene i bruktmarkedet.

Honda Accord: En av de glemte bilene i bruktmarkedet

Her kan du virkelig få mye bil for pengene.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Jeg er en av de som har vært Honda-fan helt siden slagordet "Med Honda på hjertet". Dette japanske merket med sjel og personlighet som var så tidlig ute. Det er kanskje ikke de beste tidene vi har akkurat nå, men jeg synes bilene fortjener bedre salg enn de faktisk har.

Det gjelder særlig Accord som etter min mening er en av de mest elegante og velkjørende bilene i sin klasse. På disse punktene scorer den langt høyere enn mer hverdagslige biler som VW Passat og Toyota Avensis som "alle" kjøper. Hva tror du det skyldes at Accord har havnet så kraftig i skyggen av disse? Hilsen svært fornøyd Legend-eier!

Benny svarer:

Hei sann! Hyggelig å høre fra en Legend-eier, det er sannelig en sjelden fugl i bilmarkedet i Norge!

Dagens Accord-generasjon har nok vært en stor skuffelse for Honda her hjemme. De drømte om å kunne hevde seg mot biler som Audi A4 og BMW 3-serie, men klarte aldri det. I praksis har ikke de gode egenskapene til Accorden blitt verdsatt (eller oppdaget) hos dem som kjøper Passat. Mondeo eller Avensis heller – og dermed har den levd en tilværelse langt nede på salgsstatistikkene.

Accord er nok også en temmelig glemt bil på bruktmarkedet nå. Det betyr igjen at det er mulig å gjøre svært gode kjøp her.

Nå får du 2009/2010-modeller med kurant kilometerstand til under 200.000 kroner. Mange har mye utstyr, og enten 2-liters bensinmotor eller 2,2-liters diesel.

Accorden oppleves i praksis som litt midt-mellom klassene. Mer eksklusiv og påkostet enn de folkelige bilene, samtidig som den sliter med nå opp mot de tyske premiummerkene.

Interiøret føles påkostet og støydempingen er god. Honda har også gitt den direkte og ganske sportslig styring, her kan du absolutt ha det morsomt bak rattet. Designet har også fått mye skryt, selv om den har vært med oss i noen år nå, oppfattes dette absolutt ikke som noen gammel og utdatert bil,

Golf stasjonsvogn: Nå har den blitt plassmester

Påfallende lite bagasjerom

Den store svakheten er imidlertid noe som er svært viktig for de aller fleste som kjøper stasjonsvogn i denne klassen: Nemlig plassen.

Accord-interiøret er overraskende trangt. Foran sitter man godt, men baksetet mangler litt både i beinplass og bredde.

Bagasjerommet er nesten påfallende lite. Bare 405 liter får du plass til her, på dette punktet blir Accord solid slått av de fleste bilene i klassen under.

Det er nesten uforståelig at interiørdesignerne til Honda ikke har klart å gjøre en bedre jobb her.

Dette fikk da også bilen mye pepper for da den kom, og det var nok med på gi den en dårlig start på salget – noe den aldri har kommet over.

Men hvis du kan klare deg med plassen (en skiboks kan gjøre susen her), får du absolutt mye fin bruktbil for pengene hvis du velger Accord.

Byggkvaliteten er god og mitt inntrykk er at Accord-eierne er svært godt fornøyd med bilene sine.

I dag er Accord fullstendig sluttsolgt som nybil. Etterspørselen etter denne generasjonen på bruktmarkedet er nok også ganske beskjeden. Dermed er det i høyeste grad kjøpers marked – og det bør være svært gode muligheter til å gjøre et godt kjøp, særlig sammenlignet med konkurrentene som "alle" vil ha.

Håper dette oppklarte litt!


Det ser kanskje ikke så verst ut fra denne vinkelen, men sannheten er at bagasjerommet i Accord stasjonsvogn er nesten påfallende lite - bare 405 liter rommer dette. Det er mindre enn de fleste bilene i klassen under.
Det ser kanskje ikke så verst ut fra denne vinkelen, men sannheten er at bagasjerommet i Accord stasjonsvogn er nesten påfallende lite - bare 405 liter rommer dette. Det er mindre enn de fleste bilene i klassen under.

Topp 10: Stasjonsvognene med mest plass

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Rett på sak: Dette er verdens dårligste bil

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: