Honda Accord: Denne bilen har gått 1,6 millioner kilometer

Fortsatt er den nesten helt original. Se video:

Her er den stolte eier sammen med bilen sin, Accorden har akkurat rundet en million miles eller 1,6 millioner kilometer. Bilde fra www.youtube.com.
Her er den stolte eier sammen med bilen sin, Accorden har akkurat rundet en million miles eller 1,6 millioner kilometer. Bilde fra www.youtube.com.

Bilen var seks år gammel og hadde gått litt over 100.000 kilometer da Joe LoCicero fra Portland kjøpte den i 1996. En helt alminnelig Honda Accord med en ganske så normal kilometerstand etter alderen.

Nå 15 år etter er kilometerstanden langt fra normal. Joe har nemlig kjørt på den nesten 1,5 millioner kilometer på disse årene. Nylig rundet bilen hans 1,6 millioner kilometer - eller en million miles.

- Hvis du hører nøye etter, kan du høre at hun begynner å trekke på årene nå, sier Joe til lokalavisen The Portland Press Heraldsom skriver om bilen og den meget spesielle markeringen den fikk etter å ha rundet en million miles på telleverket.

Den første Honda-eieren

Honda fikk nemlig full tenning da de ble tipset om bilen og kilometerstanden. Joe er den første Honda-eieren som har kjørt bilen sin så langt. Det ble feiret med en egen parade i byen Saco, komplett med dansere, skolekorps, cheerleadere - og Miss Maine USA (!).

Joe fikk også overlevert en splitter ny 2012-modell Honda Accord.

LES OGSÅ: Dette er favoritten til de amerikanske biltyvene

Kjører langt

Den tidligere bilmekanikeren har i mange år jobbet som kjøretøykontrollør, en jobb som innebærer veldig mye kjøring over lange distanser. En million miles tilsvarer for eksempel distansen jorda rundt 40 ganger!

Joe har gjort mye av vedlikeholdet på bilen sin. Han har skiftet sikkerhetsbelter, ratt og deler av interiøret. Bensinpumpa røyk på rundt 1,2 millioner kilometer. Men motor og drivverk skal være helt originalt.

LES OGSÅ: Dette går først i stykker på bilen din

Begynner på nytt

Og en helt gjennomsnittlig bileier er han nok ikke: Joe har fulgt opp bilen nøye og har blant annet et par dusin notisblokker med nedtegnelser på alt som har blitt gjort med Accorden, helt ned til drivstoffylling og dekkslitasje. Han legger ikke skjul på at kontinuerlig oppfølging er viktig:

- Alle biler trenger vedlikehold og stell, sier Joe som anbefaler at man følger serviceintervaller, bruker kvalitetsdeler og kjører forsiktig.

Nå har kilometertelleren i Accorden gått helt rundt og startet på bare nuller igjen. Og Joe er klar på hva det betyr:

- Nå begynner jeg på nytt, sier han til pressherald.com.

Del med Facebook-vennene dine

Klikk på videovinduet under for å se klippet:

http://www.youtube.com/watch?v=svsUfBdvDGk&feature=player_embedded

LES OGSÅ: Denne Volvoen har gått lenger. Mye lenger: