Hjelp - vi har vasket bilen i sprengkulda

...og nå står den i garasjen og kan ikke åpnes. Hva gjør du da?

bilvask i kulde (Foto: Sigmund Bade)
bilvask i kulde (Foto: Sigmund Bade)

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I Spør Benny-seksjonen her på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre. Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

For tiden billøs spør:

Hei Benny. Kona skulle overraske meg med nyvasket bil etter nyttår og gjorde da noe veldig dumt. (nå tror du kanskje at jeg skriver kona, men at det egentlig var jeg som gjorde det men nei, det var faktisk hun). Uansett: Hun kjørte bilen vår gjennom en bilvaskemaskin og så kjørte hun hjem og parkerte den i garasjen. Og nå står den der og ikke snakk om at vi får opp dørene.

Det ligger også et islag over store deler av bilen. Ikke kommer vi oss inn i den og ikke får vi den ut av garasjen heller, står med håndbrekket på. Har du noen råd til hva vi kan gjøre???

Benny svarer:

Hei du billøse. Dette høres ikke moro ut, nei. Jeg har selv en veldig møkkete bil stående utenfor kontoret her, men våger ikke vaske den før det blir mye varmere i været.

Årsaken er selvfølgelig det du nå har funnet ut: Den fryser rett og slett igjen! Det første du må gjøre er å få opp førerdøra og få startet bilen. Den har ikke godt av å stå altfor lenge ubrukt heller når det er så kaldt. Jeg vil anbefale at du bruker en hårføner på døra. Varm opp (men ikke altfor nært) hele veien rundt og så forsøker du å åpne. Eventuelt kan du bruke plastposer med varmt vann som du legger inntil døra (et råd jeg bla har lest i kommentarfeltet til tidligere artikler her på broom).

Tørk bort vannet som nå har smeltet så kjapt som mulig. Så anbefaler jeg absolutt at du får bilen inn i en oppvarmet garasje og lar den tørke skikkelig opp der. Pass også på å smøre alle listene med silikonstift når du har fått opp dørene igjen. Og så bør du selvfølgelig nedlegge forbud mot vasking inntil det blir MYE varmere i været. Lykke til!

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen - og lykke til!

Kjøpe nybil i år? Her får du oversikten