detalj space wagon
detalj space wagon

Hjelp - trenger sjuseter med 4x4 til maks 50 000,-

Finnes det i det hele tatt?

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I Spør Benny-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre. Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Henrik spør:

Hallo Benny er du klar for en liten utfordring? Søster og mannen hennes er på biljakt og har bedt meg om hjelp, men her er jeg ikke helt oppdatert for å si det sånn. De er nemlig på jakt etter en sjuseter som også må ha firehjulstrekk, men den må ikke koste mer enn 50 000 kroner. Begge er nemlig studenter og de venter nå tvillinger og han har to fra før.

De bor på småbruk og med dårlig brøyting er det ikke snakk om å komme seg fram uten 4x4. Ikke lyst på kassebil og ikke noe som må repareres hele tida heller. Håper at du kjære bilekspet har noen geniale råd :-)

Benny svarer:

PS-space-wagon
PS-space-wagon

Klart jeg tar utfordringen, det er alltid moro!

De kan nok ikke velge og vrake i bilmodeller med disse kriteriene på plass, men det finnes absolutt noen. De to første jeg kommer på er japanere og er på mange måter veldig like.

Dette er Nissan Prairie og Mitsubishi Space Wagon. Begge disse får du med kombinasjonen sju seter og firehjulstrekk. I tillegg er begge kjent som svært slitesterke biler, så hvis du finner et bra eksemplar, bør det ikke ligge an til altfor mange reparasjoner.

Akkurat nå ligger det for eksempel en 97-modell Space Wagon ute på finn til 49 000 kroner. Den har rullet såvidt under 200 000 kilometer og EU-godkjennes før salg.

I denne prisklassen er det viktig å sjekke nøye før kjøp. Bilene begynner å bli gamle og de har gjerne gått endel også. Noen har også en fortid som varebil, sjekk at de ikke er altfor tøft brukt.

Rusten begynner også å melde seg og det kan fort bli et stort problem. Jeg anbefaler derfor en skikkelig test eller tilstandsrapport før man slår til!

Samme kritierier, men mye mer penger? Da bør du sjekke ut Volvo XC90

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen - og lykke til!

Sjekk Brooms samling av biltester - klikk her