PS frosset spyler (Foto: Scanpix)
PS frosset spyler (Foto: Scanpix)

Hjelp - spylevæska har frosset

Hva gjør du når frontruta gror igjen og ingen ting kommer ut av dysene? Les hva Brooms bilekspert sier:

Opel Vectra spør:

Hei Benny.Hva gjør jeg når det kommer null spylevæske når jeg skal vaske rutene? Det har frosset fast på bilen min etter all kulda i jula, men jeg vet ikke om det er selve tanken eller dysene som er problemet. Det er jo bikkjekaldt å prøve og finne ut av dette nå, men nå er jeg lei av å måtte kjøre innom bensinstasjon og vaske av rutene mine titt og ofte. Har du noen gode råd til meg??

Benny svarer:

Hei du! Kan love at du ikke er den eneste som har dette problemet om dagen! Jeg håper det ikke er tanken som har frosset, da kan du ha et ganske stort problem. Det første du må gjøre er å åpne påfyllingslokket og sjekke om spylevæska er flytende.

Er den det, ligger problemet enten i ledningen fra tanken til dysene eller i selve dysene. Oftest er det i selve dysene det fryser. Her er det flere måter å løse dette på. Det enkleste og kjappeste er å helle varmt vann over dysene og så spyle rutene med en gang. Forsøk gjerne også å tørke opp mest mulig av vannet, det fryser jo til. Jeg har også hørt at noen bruker hårføneren til dette, det bør jo funke bra ( i alle fall så lenge ingen ser deg :)

Er det selve tanken som har frosset, er det beste absolutt å få satt bilen inn til "tining". I verste fall har tanken sprukket, da må du bestille ny. Lykke til - og husk å bruke spylevæske som tåler hard kulde!

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen - klikk her:

Velkommen - og lykke til!

På bruktbiljakt? Sjekk oversikten i Brooms bruktbilguide - klikk her: