Hjelp - jeg får ikke solgt bilen min

Hva gjør du når du har en kjempefin bil, men ingen vil kjøpe?

Audi A3 3,2 V6
Audi A3 3,2 V6

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I Spør Benny-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre. Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Pål spør :

Har en 2005 Audi A3 3.2 liter V6 Quattro på 250hk (fabr.org) med DSG gearkasse (F1 rattgearing og Tiptronic), skinn og ellers alt av utstyr, men helt annonym utvendig - alså en utrolig rå, sjelden og herlig bil. Problemet mitt er at jeg nå trenger å selge denne grunnet overgang til mer "familievennlig" bil.

Hvor/hvordan ville du annonsert denne unike bilen? Er nok ikke mange potensielle kjøpere (ligget en stund på Finn.no uten respons) i dette segmentet grunnet bl.a. pris, så trenger litt innspill på hvordan man treffer de få som finnes...

Les mer om denne Audien i Brooms bruktbilguide - klikk her

Benny svarer:

Hei Pål. Kul bil! Trist å høre at det går trått å selge den, men dette er nok dessverre en ganske "smal" bil i manges øyne. Både på grunn av motor og pris, men også fordi det er en tredørs. Femdørs A3 Sportback er nok mye mer kurant på bruktmarkedet, den kan fungere som familiebil hvis man ikke har altfor store plassbehov.

Jeg har vært inne og kikket på annonsen din og steiler ikke på prisen - 330 000 kroner. Det er jo under halv pris i forhold til nyprisen, men samtidig er det jo dessverre slik at ingen biler er verdt mer enn noen er villig til å gi for den.

På Finn er det slik at du fort havner bak i køen. Folk søker gjerne på "publisert", mange også pris "lav- høy". Og da skal det jo litt til for at din bil skal bli fanget opp. Finn er den største kanalen, men jeg ville også forsøkt zett og autodb.

På papir ville jeg absolutt forsøkt Motorbørsen. Kanskje også en rubrikkannonse i Aftenposten. Volumet der har rast de siste årene og dermed synes du godt nå.

Husk også at det er veldig viktig å ta bilder som er så gode at annonsen din står litt ut. Vi har laget et lite fotokurs som jeg absolutt anbefaler å følge.

Håper dette ordner seg - lykke til med salget!

Brooms fotoskole: Slik får du best pris for bilen din

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen - og lykke til!

Sjekk Brooms samling av biltester - klikk her