Hjelp – hvordan får vi vasket bilen i kulda?

Noen ganger bare MÅ du. Og hva gjør du da?

bilvask i kulde (Foto: Sigmund Bade)
bilvask i kulde (Foto: Sigmund Bade)

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei vi skal selge bilen vår så fort som mulig fordi vi akkurat har funnet drømmebilen og kunne ikke ta sjansen på at noen skulle snappe den opp. Derfor kjøpte vi der og da men har nå en ganske kostbar mellomfinansiering og må prøve å bli kvitt gamlebilen så fort som mulig. Bare et problem og det er hvordan vi skal få vasket den nå i denne kulda? Er det forsvarlig å gjøre det i 16 minus? Vil ikke hele bilen vår fryse ned da?

Benny svarer:

Hei sann. Dette kan være en skikkelig utfordring på denne tiden av året, og det er mange som har tabbet seg ut med fastfrosne dører og låser fulle av is.

Det absolutt beste er om du har tilgang på en oppvarmet garasje/muligheter for å stå i et oppvarmet parkeringshus. Da gjelder det bare å kjøre rett fra vaskingen og hit, slik at bilen kan stå og tørke innendørs.

Har du ikke muligheter til dette, gjelder det å ta alle forholdsregler. Dvs. bruke silikonstift på alle gummilister i dørene, låsolje i låsene osv. Jeg vil også anbefale å tørke av bilen mest mulig etter vasken, det er alltid lurt og ekstra lurt nå. Bruk et godt tørkeskinn og få bort så mye av vannet som mulig. Ta deg gjerne også en god kjøretur like etter at du har vasket.

Lykke til med vask – og med et forhåpentligvis kjapt salg!

LES OGSÅ: Derfor skal du ikke vaske bilen med Zalo

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Full oversikt over bruktbilene – klikk her:

Har du andre tips? Skriv i kommentarfeltet under: