Hjelp - hvilken bil skal jeg kjøpe til 25 000,-?

I denne prisklassen skal du virkelig passe på før du kjøper!

bruktbil25 (Foto: Illustrasjonsfoto: Gunnar Omsted)
bruktbil25 (Foto: Illustrasjonsfoto: Gunnar Omsted)

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I Spør Benny-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre. Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Anonym spør:

Hei. Jeg vurderer å kjøpe en bil til rundt 25 000,-, men jeg vet ikke helt hvilken bil jeg bør satse på. Jeg har vurdert Mercedes, Bmw, Volkswagen eller en japansk bil. Det som er viktigst er at bilen er driftsikker og at den går! Tusen takk.

Benny svarer:

Hei du. Til denne prisen er ikke merket det viktigste - i alle fall hvis du ikke har veldig sterke preferanser selv. Det viktigste er å finne en bil som har noen års levetid igjen og som ikke vil påføre deg store, ubehagelige utgifter.

Generelt er det nok smart å kjøpe japansk eller kanskje koreansk. Disse gir deg mye bil for pengene og de fleste modellene er beheftet med lite feil eller problemer. Men i denne prisklassen begynner de fleste både å dra på årene og ha gått langt. Derfor er det all grunn til å sjekke godt før du kjøper - uansett nasjonalitet.

Det aller beste er å finne en bil med få eiere og gjerne komplett servicehistorikk. Aller best: En kjærlig eier som har hatt den stående i garasje det meste av tiden og vasket og stelt med bilen sin. De finnes - men du må være forberedt på å lete litt.

Dessuten er det smart å tenke litt utradisjonelt. Ikke kjøpe det "alle andre" skal ha, disse bilene er gjerne litt kunstig overpriset. Kan du leve med en ukurant farge? Det kan også være smart. Holder det med to seter? Da kan du få mange fine varebiler til denne prisen.

Hvis du begynner i denne enden, tror jeg det er lettere å sirkle seg inn mot biler som kan være aktuelle for deg.

Mercedes og BMW ville jeg forresten ligget unna. Her betaler du gjerne ganske mye for merket. Og til 25 000 kroner har du strengt tatt ikke råd til å gjøre det, i alle fall når driftssikkerhet er viktig for deg. Lykke til med valget!

Slik kjøper du bruktbil - klikk her

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen - og lykke til!

Sjekk Brooms samling av biltester - klikk her