PS Audi S4 Avant
PS Audi S4 Avant

Hjelp - hva gjør jeg med en trimmet bruktbil?

Tom visste ikke at Audien var chippet. Nå frykter han problemer.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I Spør Benny-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre. Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Tom H spør:

Hei jeg er lykkelig eier av en Audi A4 Avant 2006-modell med 2-liters TDI. Perfekt familiebil men det er ting som bekymrer meg litt og det er at bilen må være chiptunet, men uten at dette er registrert noe sted. Den går nemlig veldig bra og jeg har for sikkerhets skyld byttelånt med en kollega som har samme bil og min går helt klart mye bedre.

Jeg kjøpte bilen privat for ett år siden og selger sa da ingen ting om at bilen var chippet. Men hvis noe skulle skje, hvem er da ansvarlig for dette? Hva anbefaler du at jeg gjør med dette? Jeg ønsker absolutt ikke å komme utfor noen problemer hverken med Biltilsynet eller forsikringen.

LES OGSÅ: Hva koster det å trimme bilen min?

Benny svarer:

Hei du. Det der er en ganske kinkig situasjon, ja. Hvis noe skulle skje, er det du som bileier som er ansvarlig, her nytter det ikke å "skylde" på tidligere eier. Det første jeg ville gjort er å sjekke med vedkommende du kjøpte bilen og få visshet om bilen er chippet eller ikke. Dette burde helt klart vært opplyst om da du kjøpte!

I praksis er det nok ikke veldig stor sjanse for at du kan bli tatt for dette. Men hvis motoren har fått flere hestekrefter, skal det jo betales avgift for det. Ved en eventuell ulykke kan du også få problemer med forsikringsselskapet. Nybilgarantien er jo ute nå, men du har fem års reklamasjonsrett som også kan påvirkes av at bilen er chippet.

Her må du nesten bare vurdere hva du selv ønsker å gjøre. Et alternativ er selvfølgelig å ta bilen tilbake til originalstand. Det koster litt det også, men det er en utgift jeg synes forrige eier bør ta, i alle fall hvis han eller hun med vilje lot være å fortelle deg at bilen var chippet.

Lykke til!

LES OGSÅ: Dette må du vite om chiptuning

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen - klikk her

Velkommen - og lykke til!

Sjekk Brooms samling av biltester - klikk her

Har du innspill og/eller gode råd? Skriv i vei i kommentarfeltet under: