Her vraker de superbilen til 16 millioner

Slik feirer Koenigsegg én million følgere.

Det er ikke ofte vi får se krasjtester av superbiler til mange millioner kroner. Men denne uken slapp Koenigsegg en litt annerledes video på Instagram.
Det er ikke ofte vi får se krasjtester av superbiler til mange millioner kroner. Men denne uken slapp Koenigsegg en litt annerledes video på Instagram.

Det har skjedd mye siden oppstarten på 90-tallet. I dag har svenske Koenigsegg blitt en av verdens fremste superbil-produsenter, med modeller som Agera RS, One:1 og Regera.

Svenskene, med Christian Von Koenigsegg i spissen, har aldri solgt flere biler. Modellen som foreløpig skal produseres i flest eksemplarer er Regera. Den starter på 16 millioner svenske kroner, og skal bygges i totalt 80 eksemplarer. Med andre ord relativt mange i superbil-verdenen.

Men det er ikke bare på fabrikken i Ängelholm det går unna om dagen. Også på sosiale medier gjør Koenigsegg det bra. Denne uken feiret de nemlig 1 million følgere på Instagram ved å poste følgende melding: ”Thank you for 1 million followers! Thats SMASHING!”

16 millioner rett i veggen

I samme innlegg følger det en video hvor svenskene regelrett hamrer løs på en flunkende ny Regera til rundt 16 millioner. Bilen møter bokstavelig talt veggen og får skikkelig juling gjennom flere prøvelser.

Her får Regeraen oppleve en solid sidekollisjon.
Her får Regeraen oppleve en solid sidekollisjon.

I tillegg til å krasjteste superhybriden får vi se at ansatte går løs på bilens karbon-karosseri med hammer. Hele videoen er i det hele tatt et nokså vondt syn. Samtidig viser den hvor mye konstruksjonen og lettvekts-materialene faktisk tåler.

Den mildt sagt kostbare feiringen har dessuten gitt resultater. På bare én dag har videoen generert over 1.200 kommentarer og nesten 200.000 visninger.

Nederst i saken kan du se video av ”feiringen”.

Koenigsegg One: 1: Skal bli verdens raskeste bil

En av verdens raskeste

Selv om Koenigsegg nylig satte en ny verdensrekord med Agera RS (toppfart på 447,19 km/t), er fremdeles Regera en av verdens raskeste biler.

Det er mye takket være hybridteknologien. Bilen er utstyrt med totalt fire (!) motorer: En V8-er på 5 liter, samt tre elmotorer. Bensinmotoren alene produserer 1.100 hestekrefter.

Sammen med elmotorene blir samlet effekt noe så vanvittig som 1.500 hk og 2.000 Nm. Det resulterer i 0-100 km/t på imponerende 2,7 sekunder. Videre klarer det svenske fartsmonsteret 0-400 km/t på under 20 sekunder. Dette er ytelser det står respekt av.

Se video under:

THANK YOU FOR 1 MILLON FOLLOWERS! Thats SMASHING! 🔥

Et innlegg delt av Koenigsegg (@koenigseggautomotive)

AMG E 63 S: Her tester vi verdens raskeste stasjonsvogn