Her viser Volvo nye og rimeligere modeller

Liten smakebit før premieren i neste uke.

Den karakteristiske 'Tors hammer'-lykten blir med videre i Volvos modellutvalg. Dette er en liten smakebit på kommende V40/XC40.
Den karakteristiske "Tors hammer"-lykten blir med videre i Volvos modellutvalg. Dette er en liten smakebit på kommende V40/XC40.

Mye har handlet om store og dyre biler fra Volvo den siste tiden. I fjor fikk vi helt ny utgave av SUV-en XC90. I år følger sedanen S90 og stasjonsvogna V90 etter. De to tilhører klassen av storbiler, med prislapp deretter.

Men Volvo skal ikke bare satse på store og dyre biler i framtiden. Nå er det også snart klart for mindre modeller. I neste uke er det ventet av Volvo skal vise helt nye biler i sin såkalte 40-serie, da snakker vi Golf-klassen.

Liten smakebit

Under et pressearrangement i Gøteborg (der vi i Broom naturligvis er til stede) skal Volvo etter planen vise konsepter på helt ny V40, kanskje også crossover-utgaven XC40.

Nå har de sendt ut en liten smakebit på nettet. Volvo bruker denne gangen snapchat. Det vi får se er en lykt (med den karakteristiske Tors hammmer-signaturen) og de som ser ut som en detalj fra XC40-fronten. Resten velger altså Volvo å spare.

Liten tøffing: Les testen av V40 Cross Country her

Hente nye kunder

Dette blir to svært viktige biler for Volvo. Salgsvolumet i denne klassen er høyt. Suksessen til VW Golf er den beste indikatoren på det, men også premiummerker som Audi, BMW og Mercedes har stor suksess her.

Klassen er viktig for salg, men den er også viktig for å rekruttere nye kunder til merkene.

Der XC90 og S90/V90 er bygget på Volvos storbilplattform kalt SPA, vil 40-modellene være de første ute på den nye og kompakte plattformen CMA.

Store mål: Volvo skal doble salget

XC40 først

Denne har Volvo utviklet sammen med sitt kinesiske eierselskap Geely. Det er ventet at plattformen skal danne utgangspunkt for alle mindre og kompakte Volvo-modeller de kommende årene, i tillegg skal Geely kunne bruke den på større biler. På den måten får man fordelt utviklingskostnadene over et høyt antall biler.

Det er ventet at Volvo vil prioritere å få ut XC40-utgaven først. Dette er en høyreist versjon, med offroadstyling og mulighet for 4x4. Markedet for disse modellene øker kraftig i Europa nå, og Volvo vil naturligvis gjerne ha sin del av den kaka. Her ligger det an til lansering allerede neste år.

Denne bilen må klare det (nesten) umulige

'En smakebit på framtiden' – slik teaser Volvo selv dette detaljbildet av XC40.
"En smakebit på framtiden" – slik teaser Volvo selv dette detaljbildet av XC40.

Den selger mer enn Volvo hadde våget å håpe på