Mange hadde tatt turen for å se den nye Tesla Model 3, da den for første gang ble vist offentlig her hjemme.
Mange hadde tatt turen for å se den nye Tesla Model 3, da den for første gang ble vist offentlig her hjemme.

Her viser de Tesla Model 3 i Norge

Kø av skuelystne for å se bilen.

– Får man plass til barnevogn baki? Hvor mye koster de felgene som står på denne? Hvor lang ventetid er det på modellen med firehjulsdrift? Går produksjonen som den skal og når kan jeg bestille bilen på ordentlig?

Det var mye folk og enda flere spørsmål da Tesla i dag viste sin Model 3 offentlig i Norge, for første gang.

Og de fremmøtte virket fornøyde med det de fikk se. Det ble tatt bilder til snapchat og instagram, mange videosnutter ble delt med venner og kjente.

Å få sitte inne i bilen for en kjapp gjennomgang av det minimalistiske dashbordet og den store skjermen, kvalifiserte til en halvtime i kø. Minst. Men mange stilte seg villig opp og ventet tålmodig, uten noen sure miner av den grunn.

Mange hadde allerede bestilt bilen, andre ville nok både se og ta på den først, for å finne ut hvordan den egentlig er. Men at Tesla kunne notere seg for adskillige nye reservasjoner i dag, er det neppe noen særlig tvil om.

De første leveres tidlig i 2019

Even Sandvold Roland hos Tesla her hatt en travel dag på jobb i dag. Illustrasjonsbilde fra Scanpix
Even Sandvold Roland hos Tesla her hatt en travel dag på jobb i dag. Illustrasjonsbilde fra Scanpix

– Puh ... sier en svært tilfreds Even Sandvold Roland som er PR- og kommunikasjonsdirektør hos den norske importøren, mens han tørker bort noen svetteperler i panna.

– Dette er gøy altså! Det var faktisk kø utenfor da jeg kom på jobb i dag, ekstra tidlig. Vi var jo forberedt på at denne ville vekke nysgjerrighet, men dette er langt over forventet. Det er godt vi har bilen her i to uker, sier han fornøyd.

På spørsmål om hvor mange som her reservert Tesla Model 3, ser han bare lurt på oss og svarer: Mange. Veldig mange.

De første kundene som reserverte denne vil få bilene sine tidlig i 2019. Det nærmer seg...

– Ja vi gleder oss stort til å komme i gang med utleveringene. Om ikke veldig lenge åpner vi også for bestillinger av bilen, ikke bare reservasjoner. Da vil vi også endelig kunne gå ut med det som veldig mange lurer på. Nemlig norsk pris og europeisk rekkevidde.

Har du ikke bestilt bilen ennå, må du nok belage deg på noe ventetid.

– Ja, vi snakker om ca. 12-18 måneder nå, litt avhengig av batteripakke utstyr og slike ting, forteller Sandvold Roland

Tesla fikk slakt – så gjorde de noen ingen andre her gjort

Køen for å få sitte inni bilen var på en halv time.
Køen for å få sitte inni bilen var på en halv time.

Merker lite til konkurrentene

Han legger også til at interessen rundt Tesla Model 3 er større enn noen gang. Det at nye og sterke konkurrenter har kommet til, slik som Audi e-tron, Mercedes EQC og Jaguar I-Pace ser ikke ut til å ha lagt noen demper på interessen rundt bilen.

– Nei – nesten tvert i mot. Jeg tror konkurrentene samler fokus hos kundene og at alle vi som driver med elbiler i dette segmentet drar nytte av det. Det er fortsatt den store Tesla Model X som selger best av våre modeller, men med Model S hårfint bak. Vi gleder oss så klart til å få en litt billigere variant i sortimentet. Model 3 er i et litt annet segment enn S og X, men fortsatt med både god rekkevidde og gode ytelser.

– Designet har vi forresten fått mange hyggelige tilbakemeldinger på i dag. Mange synes den er enda finere i virkeligheten enn på bildene de har sett. Slikt gleder jo alle oss som jobber her, avslutter Sandvold Roland før han må haste videre.

Les også: Vår test av Tesla Model 3 her:

Se video: Ett av mange stunts fra Elon Musk