Her tester de en stor bilnyhet

Generasjon tre av BMWs suksess-SUV. Se video:

Den kompakte SUV-en X3 har vært en stor suksess for BMW, helt siden første generasjon kom på markedet tilbake i 2003.

Dagens X3 er den andre i rekken og fikk blant annet et kraftig designløft sammenlignet med den første.

X3 markerer seg også som en av de mest kjøreglade bilene i klassen. Det har kommet inn en rekke nye konkurrenter de siste årene, likevel biter X3 godt fra seg.

Helt ny

Nå er det straks klart for helt ny modell. BMW er i sluttfasen med testingen og tar nå et ganske utradisjonelt grep: De har nemlig selv sendt ut en video av en godt kamuflert X3, på vintertest i svenske Arjeplog.

Her får vi se at designet ikke overraskende er en videreføring av dagens modell. Det er neppe grunn til å vente de store endringene når bilen blir produksjonsklar.

Men bilen er helt ny, fra innerst til ytterst. Den bygges på en ny plattform og vokser også litt i størrelse.

Så billig får du BMWs minste SUV nå

Selvkjørende teknologi

Bakluka ser rettere ut enn på dagens modell. Det betyr sannsynligvis at bagasjerommet blir større. Dette gir også mening i forhold til at søstermodellen X4 skal appellere til de som ønsker et mer sporty design, mens X3 er bilen for de som mer vektlegger plass.

Interiørmessig er det grunn til å vente flere endringer i forhold til dagens modell. Blant annet en ny og stor infotainmentskjerm, plassert høyt oppe på dashbordet. X3 får også en rekke sikkerhetsystemer, det er også ventet at den kommer med mye teknologi som skal kunne gjøre den selvkjørende.

Er dette den mest harry SUV-en?

Ladbar hybrid

BMW ruller som vanlig ut et bredt utvalg av motorer. For det norske markedet er ladbar hybrid spesielt interessant, det er gunstig i forhold til avgifter. Storebror X5 er en av bilene som har fått et kraftig løft i salget etter at den kom i ladbar utgave.

X3-rivalen Mercedes GLC er også en bil som selger svært bra som ladbar hybrid. Blant øvrige konkurrenter er biler som Audi Q5, Volvo XC60 (som også blir helt ny i år) og Jaguar F-Pace – for å nevne noen.

Nye X3 er ventet til Norge i høst, nærmere bestemt i oktober.

Se videoen øverst i denne artikkelen.

Vi har naturligvis testet dagens X3: Suksess - og med god grunn!