Her stoppet den usikre ferden

- Noen førere trenger å ta ansvar for sin egen og andres sikkerhet.

Statens vegvesen stanset denne hengeren med kraftig overlast i Lørenskog i forrige uke. Nå ber veivesenet om at folk endrer holdningene sine. (Foto: Statens vegvesen/rb.no/ANB)
Statens vegvesen stanset denne hengeren med kraftig overlast i Lørenskog i forrige uke. Nå ber veivesenet om at folk endrer holdningene sine. (Foto: Statens vegvesen/rb.no/ANB)

Veivesenet har sluttet å la seg overraske. Daglig møter de overlastede biler og hengere som er til stor fare i trafikken – slik som denne

Senest i uka som gikk stanset veivesenet en overlastet henger. Stålkonstruksjonen på hengeren var 2,47 meter i bredden og skjevt lastet på hengeren som hadde en bredde på kun 1,53 meter. Det skriver rb.no

– Hengeren var ikke akkurat egnet for dette formålet. Saken vil bli politianmeldt. I tillegg til bredden var det skarpe kanter på stålkonstruksjonen som kunne være farlig ved eventuelle sammenstøt, sier Frank Ove Eidem ifra Jessheim trafikkstasjon.

– Skjer daglig

Inspektør Frank Ove Eidem fra Statens vegvesen forteller at veivesenet daglig kommer over og stanset lastebiler, personbilder og diverse hengere med overlast. Han mener det er et holdningsproblem blant førerne.

– Det er åpenbart at noen førere trenger å vise mer omtanke og ta mer ansvar for sin egen og andres sikkerhet i trafikken, sier han.

Og fortsetter:

– Dessverre skjer det nesten daglig at vi finner direkte farlig lastsikring, slik som vi ser her.

- Kjøretøyer som ikke er beregnet for stor last vil ha høyere risiko for ulykker, og samtidig gi mer omfattende skader på trafikanter om de kommer ut for en ulykke.

Flere tatt

Under kontrollen som ble avholdt i Lørenskog i forrige uke ble 544 bilister kontrollert. Av disse ble 50 førere stanset.

18 fikk gebyr for manglende bruk av belte, fem fikk gebyr for andre forhold som manglende vognkort og førerkort.

– I en bil satt det tre personer, og alle var usikret. En av dem var ett barn på under ett år, på fanget til mor, i forsetet. Sikring av barn under 15 år er viktig, og blir anmeldt til politiet, minner Eidem om.

Del med Facebook-vennene dine

Les flere bil og motorsaker fra rb.no her:

Les også: Verdens verste bilister er kåret