Her står familiebilen avskiltet

Ørjan er småbarnspappa med to biler. Ingen av dem går.

fortjenerbil galant
fortjenerbil galant

– Hvem fortjener en skikkelig bil-julegave?

For en heldig person/familie kommer julenissen også like over nyttår. Og da har han med seg ikke mindre enn en bil i sekken sin. En splitter ny Ford Grand C-Max til fri benyttelse i ni måneder

Sammen med Ford Motor Norge er vi i Broom nå på jakt etter de eller den som aller mest fortjener dette.

Denne e-posten har vi fått fra Ørjan fra Stange – og her er hans begrunnelse for å få eksklusivt julenissebesøk:

Skulle være fornuftig

Alt startet med at jeg solgte unna en Audi S4 stasjonsvogn for å frigjøre kapital, og ha en billigere bensinbil. Jeg er og har alltid vært VW- og Audi-entusiast, men valgte noe helt annet, da VW og Audi kan være dyre i drift. Og japanske biler bare går og går, hører man jo.

Vel, jeg er av en helt annen oppfatning:

Vi kjøpte oss en Galant stasjonsvogn. Den brukte omtrent ikke bensin, og hadde god plass.

Så skulle samboeren og jeg ha barn den 6. april i år. Bilen var fin, og vogna sto i bagasjerommet og ventet. Det skjedde ingen ting, men en uke senere gikk vannet klokken 21:45. Barnet kom klokken 07:05 den 12. april, og vi var stolte foreldre!

Etter noe bra kommer noe leit

Dagen etter skulle jeg på jobb en liten tur, og hjem for å dusje og barbere meg. Det gikk bra, men på vei til sykehuset igjen gikk temperaturnåla helt til topps, og da var det hele i gang!

Bilen kokte, og jeg hadde ikke noe vann. Heldigvis var jeg ikke langt unna en bensinstasjon, så jeg kom meg dit, fikk fylt på vann og kom meg innom butikken for å hente noen blomster - samboeren hadde jo vært flink hele natta. Jeg fortalte hva som hadde skjedd, og i butikken fikk jeg dette svaret: "Når det har skjedd noe bra, så vil det alltid skje noe leit - vanligvis med bilen!"

Det stemmer faktisk. To ganger før har også noe dyrt blitt ødelagt; en gang ble jeg rygget på og en annen gang ble bakfangeren ødelagt på grunn av hærverk.

Jeg gikk til innkjøp av toppakning og byttet den, men den samme feilen er der fortsatt. Etter hvert har mer og mer tatt kvelden. Motoren starter ikke lenger, og en pluggkabel har røket.

To biler, men ingen går

Nå står Galanten der avskiltet, og vi har ingen bil å bruke. Er avhengige av å få skyss hit og dit. Vi har en bil til, en Honda Civic, men den er ikke EU-godkjent, og det koster for mye til at vi har råd til å fikse det. Civicen vil det koste rundt 5.000 å fikse, og Galanten rundt 10.000. Det er mye penger, i hvertfall for en som går på avklaringspenger og en som har mamma-perm.

Jeg prøver å selge den som ikke går for å få fikset på den som tross alt går, men som ikke er EU-godkjent. Da kan vi nok få oblater og kjøre, men vi vil helst ha en større bil. Civicen blir trang med barnevogn. Dermed prøver jeg her, for jeg mener vi fortjener denne bilen. Da kunne vi spart penger og fikset bilene, eller solgt begge to og kjøpt en som allerede var i orden.

Vi bor på bygda i Stange, og det er ikke bare å gå og ta bussen, i hvertfall ikke med et barn på 8 måneder. Det er en bit å gå til nærmeste busstopp, og kaldt er det jo også til tider i vinter-Norge.

Hilsen Ørjan, Hege V. og Henny Veronica.

Du kan vinne

Har familiebilen brutt sammen midt i julestria? Har utgiftene kommet så tett at du må velge mellom julegaver eller verkstedbesøk? Eller er det en helt annen grunn til at du fortjener å stikke av med bilen?

Da vil vi gjerne høre fra deg også. Send inn din historie og begrunnelse for hvorfor akkurat du fortjener å vinne. Er du den heldig utvalgte, får du altså Ford-julenissen på besøk tidlig i januar.

Send e-post til julegave@broom.no – så er du med!

Moro å glede noen

– Jeg vet at det er mange der ute som virkelig kan trenge en oppmuntring.

– Jeg ser fram til å lese mailene som kommer inn. Og så skal det bli veldig moro å glede noen som virkelig fortjener det med en bil, sier Brooms egen Jan Erik Larssen.

Har du sett dette? Jan Erik kjører superbilen SLR

Dette er premien

Premien er altså en Ford Grand C-Max – Fords splitter nye flerbruksbil. Dette er lillebroren til klasseleder S-Max og en bil som passer perfekt til aktive familier.

Grand C-Max har plass til inntil sju. Her får du både mye plass og høy grad av fleksibilitet. Doble skyvedører og nyskapende setekonfigurasjoner er som skapt for dem som virkelig trenger en smart familiebil. I tillegg har den teknologi og løsninger som vanligvis er forbeholdt luksuriøse biler.

Ford er kjent for å være klasseledende på kjøreegenskaper. Det gjelder også Grand C-Max. Her er det altså ikke bare passasjerene som har det bra, det er moro å kjøre den også.

Du kan lese mer om nye Ford C-Max her:

Vinneren får bilen til fri avbenyttelse i ni måneder. Det betyr at det eneste du trenger å betale selv er drivstoff og spylevæske!

bakfra-Ford-Grand_C-MAX_
bakfra-Ford-Grand_C-MAX_

LES OGSÅ: Noen kjøpte bil også på julaften