Her snakker vi en drøm av en sportsbil

Bredt er tøft, noe Shelbys siste konseptbil viser med all tydelighet.

Super Snake Wide Body er akkurat så tøff som den høres ut som. 
Super Snake Wide Body er akkurat så tøff som den høres ut som. 

Ett av de enkleste grep for å gjøre en tøff bil enda tøffere, er å montere et heftig bodykit som gjør bilen bredere og lavere. Det fungerer ikke på alle typer biler, men på litt sportslige biler blir det sjelden feil. Noe Shelby American sitt Wide Body Concept kit på nye Ford Mustang viser til fulle.

Den såkalte Super Snake Wide Body er ett konsept fra Shelby American, og byr på nytt hjuloppheng, nye bremser, og nye dekk og felger for å passe til det bredere oppsettet som er ment for racing.

– Wide Body Shelby Super Snake-konseptet er et gløtt inn i vår neste generasjon med banefokuserte biler, og i tillegg en demonstrasjon av Shelby American sin vitalitet, sier Joe Conway, co-administrerende direktør for Carroll Shelby International, og administrerende direktør for Shelby American.

– Den nåværende Super Snake framhever veigrep langt mer enn den forrige modellen, noe som medførte en ny tilnærming til dette konseptet. I stedet for å være optimalt laget for ytelser rett fram, så gir Super Snake Wide Body konseptet mer grep i alle fire hjørner av bilen. Den har blitt laget for å gi førerne et seriøst konkurransefortrinn på vanlige racerbaner, forteller Gary Patterson, president for Shelby American.

Her ser man tydelig hvor brede og svulmende bilens former egentlig er. 
Her ser man tydelig hvor brede og svulmende bilens former egentlig er. 

750 hesters V8

Konseptet startet med den populære 50th anniversary Shelby Super Snake. Under panseret sitter en kompressormatet 5-liters Ford V8 på 750 hk, og Shelby American ga bilen et nytt justerbart coilover-oppheng, større bremser fra Brembo, og en mer aggressiv dekk og felgpakke med 20-tommere og supersportslige Michelin-dekk for å få alle hestene ned i bakken.

Nytt batteri kan gi elbil-revolusjon

Mest synlig er allikevel det bredere stuket med nye forskjermer med åpninger i foran (hvor bilen er blitt 6,3 cm bredere, og den mer svulstige bakenden hvor bilen er blitt hele 10 cm bredere.

Tilgjengelig høsten 2017

Bilen er designet og bygget i Shelby American sine fasiliteter i Las Vegas, og hvis det går i produksjon, så vil det bli tilgjengelig over hele verden med pakken registrert i det offisielle Shelby-registret. Dette ifølge Shelby American sin egen pressemelding, men på bildene av bilen på deres egne sider så står det på et av bildene «tilgjengelig høsten 2017».

Så sannsynligheten for at dette konseptet går i produksjon må sies å være ganske så høy. Til glede for alle oss som synes alt med Shelby-logo på er knalltøffe saker.

Disse jentene har byens minste russebil