BMW X1 er akkurat offisiell i andre generasjon. Den skal også danne utgangspunkt for en helt ny og sporty crossover ved navn X2.
BMW X1 er akkurat offisiell i andre generasjon. Den skal også danne utgangspunkt for en helt ny og sporty crossover ved navn X2.

Her skjuler det seg en ekstra SUV-nyhet

Gjetter du hva den skal hete?

Konkurransen internt mellom de tyske premiummerkene er tøffere enn noen gang.  Audi, BMW og Mercedes er i gang med voldsomme produktoffensiver. Det handler om en rekke nye modeller, flere i nisjer vi egentlig ikke visste fantes for bare noen år siden.

Hos BMW har man blant annet satset tungt på SUV de senere årene. De har nå en imponerende modellrekke som strekker seg fra minstemann X1, helt opp til digre X6.

Seriøst utvalg

Nettopp X6 har på egenhånd startet en ny bilklasse. Det handler om sporty SUV, med coupelignende taklinje.
X6 er basert på X5. Den har siden fått selskap av X4, som er  bygget på lillebror X3. Men BMW tenker ikke å gi seg med det heller. Nei, nå har det blitt kjent at de også jobber med en modell som skal hete X2. Den skal være basert på andre generasjon X1 som akkurat er vist i offisiell versjon.

Dermed vil BMW ha følgende X-serie: X1, X2, X3, X4, X5 og X6! Da snakker vi seriøst utvalg!

X1 som bruktbil? Den kan du lese mer om her:

Design er viktig

Det er ventet at X2 vil følge nøyaktig samme oppskrift som X4 og X6. Det betyr i praksis et nytt karosseri, men at det tekniske blir identisk med modellen den er basert på. I dette tilfellet altså X1.

Der X1-designet har fokus på plassutnyttelse og praktiske hensyn, skal X2 være alternativet for de som legger mer vekt på design. Den blir mer sporty, samtidig som coupefaktoren nødvendigvis må gå noe ut over den innvendige plassen.

BMWs egen research viser at mange av kundene fint kan leve med det. SUV regnes som den bilklassen der design er viktigst. Kundene ønsker noe som skiller seg ut, og etter hvert som det har blitt et titalls SUV-er å velge mellom, blir det stadig viktigere å stå ut fra mengden.

Norsk SUV-bestselger har fått en lillebror

Forhjulstrekk og 4x4

Mercedes følger nøyaktig samme oppskrift når de snart skal erstatte sin GLK. Den skifter nå navn til GLC og skal komme i to utgaver, vanlig GLC og GLC Coupe.

Dette bekrefter igjen hvor tett premiummerkene følger hverandre.

I likhet med X1, vil X2 komme med både forhjulstrekk og 4x4. De første prototypene av bilen skal straks være klare, det er ventet at testeksemplarer av X2 ikke er langt unna.

Sannsynligvis vil den debutere som konseptbil på bilutstillingen i Geneve i mars 2016, derfra er det neppe veldig langt til lansering.

Her kan du lese mye mer om nye X1

BMW X1 har vokst en god del sammenlignet med første generasjon, og vil nok kunne fungere som fullverdig familiebil for mange.
BMW X1 har vokst en god del sammenlignet med første generasjon, og vil nok kunne fungere som fullverdig familiebil for mange.

LES OGSÅ: Så billig får du BMW med 4x4