Her sitter Inge fast - under sitt eget bakhjul

Tok bilde selv - mens han ventet på brannvesenet. Les den utrolige historien:

TOK BILDE SELV: Da han først sto fast og hadde mobiltelefonen, tok han like gjerne et bilde av det hele. (Foto: Inge Olsen, privat/nordlys.no)
TOK BILDE SELV: Da han først sto fast og hadde mobiltelefonen, tok han like gjerne et bilde av det hele. (Foto: Inge Olsen, privat/nordlys.no)

- Jeg tror nesten at jeg må ha blitt gannet. Det var en gammel eks-kjæreste som truet med det for en stund siden, forteller Inge Olsen (47) fra Håkøybotn i Tromsø med et smil.

Det er kanskje ikke så rart at Inge føler seg forfulgt av uhell, for to dager på rad nå har han opplevd dramatiske hendelser. Det skriver nordlys.no.

Bikkja fulgte med

- På mandag var jeg ute og kjørte og havnet fast i snøen like ved Villmarkssenteret. Da satte jeg bilen i første gir, og forlot bilen for å legge en av gummimattene i bilen under bakhjulet på min gamle Nissan Patrol slik at jeg kunne få grep. Dessverre kvelte motoren og gjorde et hopp, og dermed ble fikk jeg bakhjulet over høyrefoten og ble stående bom fast.

Bilen ble stående med strøm på, musikken spilte videre med døra åpen, og inne i bagasjerommet kunne Olsen se hans langhærete schæfer, Rocky (3), følge med på hva det var matfar foretok seg nå.

- Det var en litt fortvilt situasjon, egentlig. Rocky måtte bare se på at han matfar stod bom fast. Jeg kunne ikke røre meg. Vondt gjorde det også. Og både sko og bukse var blitt flerret opp.

Del med Facebook-vennene dine

Fikk ringt etter hjelp

Heldigvis hadde han glemt å la mobiltelefonen stå i hands-free'en inne i bilen.

- Nærmest ved et uhell hadde jeg mobiltelefonen med meg i jakkelomma. Først ringte jeg nabokjerringa, men hun tok ikke telefonen. Deretter ringte jeg 113. De kjenner meg etter hvert da jeg har blitt hentet av de noen ganger før da jeg har diabetes, forteller han.

Redningssentralen ga beskjed om at de skulle sende brannvesenet for å hjelpe til, og ba Inge om å vente på unnsetning. I mellomtiden ringte 113 til Tove Sørensen på Villmarkssenteret og spurte om hun kunne ta turen ned for å se etter den uheldige mannen.

Og mens Inge ventet fant han like godt ut at han skulle ta et bilde av det hele.

Takker for hjelp

- Jeg må rette en stor takk til Tove. Hun kom ned ganske så kjapt, og hadde med seg både pledd og votter. Da hun forstod hun ikke kunne hjelpe meg med bakhjulet, ventet hun sammen med meg til brannvesenet kom, sier en takknemlig Olsen.

Etter en drøy halvtime dukket redningsmennene i rødt opp. Med seg hadde de en jekk, og fikk dermed jekket bilen opp tilstrekkelig slik at foten kom fri.

- Den var både blå, gul, rød og hvit. Men heldigvis var ingenting brukket. Brannvesenet fulgte meg deretter hjem.

Inge har også hatt mer uflaks. Det kan du lese om på nordlys.no - her:

SE OGSÅ: Dette kaller vi dobbelt uflaks