billoop (Foto: Max Simbron(Ap/Scanpix)
billoop (Foto: Max Simbron(Ap/Scanpix)

Her setter de en vanvittig verdensrekord!

20 meter høyt – og opp ned. Se video:

Loop er noe vi vanligvis forbinder med fly – men det går an med biler også. Det gjelder bare å være svært nøyaktig når man bygger - og beregne den rette farten.

Derfor har det naturligvis vært en god porsjon planlegging bak stuntet du kan se i klippet under. Det er faktisk er basert på og inspirert av en lekebilbane – men når det skal gjøres med ordentlige biler i forbindelse med X Games i Los Angeles er det imidlertid ingen lek.

Del med dine Facebook-venner

Det er nemlig ikke en "vanlig" loop, men en dobbel – og det er ikke en, men to biler som skal kjøre gjennom samtidig. Legg til at det er verdens høyeste loop – og du har grunnlaget for svært heftig stunt.

Svimer nesten av

Og ikke nok med det: Når de kommer gjennom loopen, venter det et hopp. Også det skal begge bilene forsere før de kan si seg ferdig.

Bak rattet på bilene sitter rallysjåfør Tanner Frost og Hollywood stuntmann Greg Tracy – og de opplevde 7G i forbindelse med kjøreturen gjennom den doble loopen. Påkjennelsen var såpass stor at begge sjåførene måtte kjempe for å ikke svime av.

TV 2 Play: Klikk i videovinduet øverst for å se klippet

SE OGSÅ: Dette kaller vi råflott filmstunt