Her koster forsikringen  det samme som  bilen

Jo – det er faktisk mulig!

Stor BMW, ung eier og forsikring kan fort bli en dårligkombinasjon. Faksimiler fra: Troll forsikring og finn.no
Stor BMW, ung eier og forsikring kan fort bli en dårligkombinasjon. Faksimiler fra: Troll forsikring og finn.no

Det høres kanskje både rått og brutalt ut, men det er sant. Det er dessverre ikke helt uvanlig heller.

Vi snakker om bilforsikring, som kan være særdeles kostbare saker. Særlig når man er ung og er noe over middels interessert i biler.

Da er det jo gjerne slik at man vil ha en fin og flott bil. Det behøver ikke nødvendigvis være noen spesielt dyr bil heller. Men er merket riktig, eller skal vi kanskje si feil, motoren stor, biltypen generelt kostbar å reparere og forsikringstager både ung og håpefull – ja så kan det gå galt.

Grom bil og ung eier tukler til det hele

Vi har et helt konkret eksempel. På finn.no ligger det nå en eldre BMW 745i til salgs. Nærmere bestemt en 2002-modell, som har passert 200.0000 kjørte kilometer med god margin, og hvor det følger med en liten mangellapp på kjøpet.

Prisen er satt til 93.400 kroner (pluss omregistreringsavgift) for den en gang så anstendige – men nå noe tilårskomme bilen. Før man eventuelt forhandler om prisen. Eller pruter, som det også kalles...

Det vil si et prisleie hvor en del unge mennesker handler, når de er på jakt etter bil. Også drømmebil.

Men så var det forsikringen... Lite eller ingen bonus, samt ungdomstillegg i kombinasjon med en biltype som er utsatt for å være innblandet i noe. Enten det er snakk om tyveri, innbrudd eller ulykker. Den er ikke god...

Noen telefoner kan spare deg for mange tusenlapper

Årspremien høyere enn bilprisen

Forsikringen blir rett og slett så høy at hele bilkjøpet blir uaktuelt.

I vårt lille skrekkeksempel la vi inn fødselsdata til en 19 åring, som ikke hadde eid bil før i kombinasjon med den allerede nevnte BMW-en fra 2002 til 93.400 kroner.

Hos flere selskaper opplevde vi å ikke få tilbud på nett-kalkulatoren i det hele tatt. Vi ble derimot oppfordret til å ringe for å få et pristilbud.

Ett av selskapene som i alle fall kom opp med et tilbud var Troll forsikring. Selv om det ikke akkurat ble lystig lesning av det, så fikk vi i alle fall et resultat!

Her ble års-premien på forsikringen 90.700 kroner, for BMW-en!

Forsikring: Noen ganger lønner det seg å punge ut selv

Sjekk FØR du kjøper

Bilen er nok ikke på noen måte unik. Man kan oppleve akkurat det samme med andre bilmerker og da kanskje særlig med premiumbiler som BMW, Audi og Mercedes.

Moralen må bli å sjekke prisen på forsikringen FØR man kjøper drømmebilen. Gjerne hos flere forskjellige selskaper for å finne det beste tilbudet.

Ellers kan man få en svært ubehagelig overraskelse den dagen man skal registrere den og dermed må forsikre bilen.

Les også: Nå kan du forsikre deg mot store verkstedregninger