oppslag BMW 5 series Estate (Foto: Scoopy)
oppslag BMW 5 series Estate (Foto: Scoopy)

Her kommer Norges-BMW-en

Stasjonsvogn, diesel og deilig kjørekomfort – det lukter Norgesbil av denne BMW-en. Se spionbildene:

Ikke før har vi fått testet BMWs nye 5-serie, så har Brooms spionfotografer klart å fange stasjonsvognutgaven ute på vintertest.

Vi har tidligere rapportert at BMW 5-serie har fått rettet opp en av sine største mangler, nemlig dårlig beinplass i baksetet – dette grunnet 80 mm lengre akselavstand.

Mer praktisk familiebil

BMW-5-series-Estate-005 (Foto: Scoopy)
BMW-5-series-Estate-005 (Foto: Scoopy)

Dét faktumet gjør at BMW 5-serie Touring (stasjonsvogn, red. anm.) nå blir en enda mer praktisk familiebil enn før.

Den er neppe helt oppe i Mercedes E-klasse-standard når det gjelder plass. Men nå bør det være tilstrekkelig for de fleste, ikke altfor store, familier.

Er dette verdens beste bil? Les mer om nye 5-serie her

Nedtrimmet diesel

BMW-5-series-Estate- (Foto: Scoopy)
BMW-5-series-Estate- (Foto: Scoopy)

Om vi i Broom synes designet på den nye BMW 5-serie er litt for tamt i forhold til den utgående modellen, kan vi ikke få lovprist kjøreegenskapene og kjørefølelsen nok.

Når vi i tillegg vet at 5-serien kommer til å bli bestykket med en nedtrimmet versjon av toliters-dieselen, spesialtilpasset den norske modellen for utregning av bilavgifter, så er det ikke tvil om at dette kommer til å bli en Norgesbil. Har du råd til litt mer motor? Da får du selvfølgelig enda mer moro, for dette er en real kjøremaskin!

Lyst på brukt 5-serie? Her finner du tre av generasjonene

Verdt å vente på

BMW holder 5-serie Touring unna Geneve-messen. De velger heller å lansere den under bilutstillingen i Leipzig – i april. Da får vi også alle tekniske data på bilen og det selvfølgelig mange kjøpere av biler som dette er litt opptatt av: Bagasjeromsvolumet.

Du må vente enda lengre for å få en prøvesmak av denne BMW-karamellen i virkeligheten, men vi tipper det blir verdt å vente på.

Audi A6 er en av mange konkurrenter. Les mer om den her

-BMW-5-series-Estate-004 (Foto: Scoopy)
-BMW-5-series-Estate-004 (Foto: Scoopy)