Her kommer Kina-Saaben

Slik blir resultatet når Saab 9-5 flytter til Kina.

Dette er den kinesiske versjonen av gamle Saab 9 5 som snart skal i produksjon. I sitt nye liv heter bilen BAIC C71.
Dette er den kinesiske versjonen av gamle Saab 9 5 som snart skal i produksjon. I sitt nye liv heter bilen BAIC C71.

En av de seigeste nybilene på markedet får straks et nytt liv - i Kina. I forkant av alt oppstyret rundt nederlandske Spykers overtagelse av Saab tildigere i år, ble nemlig rettighetene til den første 9-5-utgaven solgt til Kina.

GM fikk drøyt en milliard kroner for dette pluss endel teknikk til 9-3. Kjøper var kinesiske BAIC og kineserne har brukt tiden etter oppkjøpet svært effektivt. Nå har de allerede klare de første skissene av det som skal bli BAIC C71. Bilen vises nå på utstillingen i Beijing, i produksjonsklar utgave.

Saab kommer også med ny SUV - les mer om den her

Kul kina-Saab?

Den siste redesignen av Saab 9-5 under svenskenes egne vinger kan vel ikke si å ha vært særlig vellykket. Riktignok var 9-5 som pensjonist å regne i antall år den ble produsert, men man hadde ikke trengt å gi den briller for dét.

Kina-Saaben har fått et mer moderne utseende. Den har blitt aggresiv, og fått et formspråk som gir fronten fart og dynamikk. Det er vanskelig å fjerne alt det Saab-ske, som de markerte linjene langs karosserisiden, men redesignet er allikevel vellykket.

Det skjer store ting på bildesignfronten i Kina. Fra å ha laget glorete kreasjoner uten vestlig appell, er de nå i ferd med å finne sin egen identitet. Det forundrer ikke denne designsynseren om man om få år leter til Kina for bildesigninspirasjon.

Gammel-Saaben - les testen av 9-5 her

Vinn eller forsvinn

Saab 9-5 kom første gang på markedet i 1998 og har totalt sett vært en suksess for Saab. Problemet var bare at det varte og rakk (og varte og rakk) før den ble erstattet. Den bebrillede faceliften i 2007 gjorde heller ikke mye for salget, snarere tvert imot.

Og mens denne modellen skal leve videre i Kina er det veldig snart klart for premiere for bilen som i praksis blir vinn eller forsvinne for Saab: Nemlig nye 9-5. Den kommer først som sedan, så kommer den spennende stasjonsvogna som virkelig kan bli en interessant Norges-bil.

Så får vi se om den får et like langt liv i bilbransjen, eller om den ender opp som Kina-modell allerede om få år - ved siden av sin gamle forfader.

Les mer om nye 9-5 stasjonsvogn - klikk her

Dette er et av spionbildene som finnes av 9-5 stasjonsvogn, tatt under testing i Sverige i vinter.. (Foto: Scoopy)
Dette er et av spionbildene som finnes av 9-5 stasjonsvogn, tatt under testing i Sverige i vinter.. (Foto: Scoopy)