Her kjører semitraileren i feil kjøreretning - på motorveien

I nesten tre kilometer. - Hårreisende, sier politiet.

Denne semitraileren ble knipset mens den kjørte mot kjøreretningen i flere kilometer   nå har det altså skjedd igjen. (Foto: Endre Pedersen/privat/rb.no/ANB)
Denne semitraileren ble knipset mens den kjørte mot kjøreretningen i flere kilometer nå har det altså skjedd igjen. (Foto: Endre Pedersen/privat/rb.no/ANB)

Endre Pedersen (32) fikk seg litt av et sjokk da han torsdag ettermiddag så en semitrailer kjørende i feil retning på motorveien fra Gardermoen på vei ut på E6.

– Jeg tenkte bare hva i all verden, og trodde ikke helt på det jeg så, forteller Pedersen til rb.no

Semitraileren kom kjørende fra Gardermoen i retning mot Oslo, men i stedet for å kjøre i sørgående felt hadde sjåføren kommet seg ut i nordgående der sjokkerte bilister var på vei til hovedflyplassen.

– Flaks at dette gikk bra

Og det var nok ikke bare Endre Pedersen som skvatt av synet av semitraileren, for ifølge 32-åringen var det stor trafikk begge veier.

– Det er bare flaks at dette gikk bra, for det kunne fort ha skjedd en front mot front kollisjon, sier han.

Flere biler skal ha bråbremset da de plutselig så semitraileren foran seg, og mange prøvde å signalisere til sjåføren at han var på feil vei.

– Føreren må ha hatt hjertet i halsen mens han kjørte nedover, sier Pedersen.

Snudde

Til slutt skjønte sjåføren av semitraileren at han ikke kunne fortsette den ville ferden i feil retning.

– Han snudde da han kom til rasteplassen like før E6, sier Endre Pedersen.

Da hadde allerede politiet fått flere meldinger om bilen. Vaktleder Morten Undlien ved Gardermoen politistasjon rister på hodet og forteller at den svenske sjåføren (27) erkjenner kjøringen.

– Han forklarer at da han ved en feiltakelse havnet på vei opp til terminalen forsøkte å snu. Han skulle nemlig ikke dit. Det endte med at han snudde på motorveien. Det er utrolig hvordan han fikk det til, og det er utrolig at det gikk bra – denne gangen også. Dette er hårreisende, sier vaktlederen.

Fratatt førerkortet

Sjåføren ble fratatt førerkortet på stedet og vil bli straffeforfulgt av politiet på Romerike. Biler og trailere som havner i feil retning ut fra Gardermoen er livsfarlig, og dette er på ingen måte første gang.

– Og det blir antakelig ikke den siste heller. Jeg har selv tatt førerkortet fra en dansk trailersjåfør tidligere, sier vaktleder Undlien.

Politimannen mener det mest kritikkverdige i denne situasjonen er at sjåføren har kjørt nesten tre kilometer før han snudde på en rasteplass.

– Det er absolutt mulig å komme seg av motorveien før det. Det har han ikke gjort og det må han svare for, sier vaktlederen.

Du kan lese mer om bil og trafikk hos rb.no - klikk her