Her kjører de forbi politibilene – i 200 km/t

– Det var en ganske merkelig følelse.      

Blålysene er på, men likevel er det tydeligvis helt greit å kjøre forbi politibilene på Autobahn.
Blålysene er på, men likevel er det tydeligvis helt greit å kjøre forbi politibilene på Autobahn.

Broom er akkurat nå på vei sørover på tyske motorveier. Redaksjonssjef Vegard og salgssjef Øyvind har denne gangen valgt å kjøre hele veien ned til den store bilutstillingen i Frankfurt.
Første etappe gikk fra Oslo til Lübeck. Der de ankom søndag kveld. I dag er det siste etappe – som i stor grad går på  Autobahn.

Der får testbilen de har med seg, en BMW M135i, virkelig strekke på bena. Med 326 hk er den grå bilen en skikkelig ulv i fåreklær.

– Det er morsomt å kjøre her – særlig når vi har med oss en såpass sprek bil. På et tidspunkt var vi oppe i 250 km/t – i en 1-serie! Den ser jo helt vanlig ut også. Så det er mange som får seg en overraskelse når vi bruker gasspedalen litt skikkelig, forteller Vegard.

Politibiler på rekke og rad

Like etter at de hadde passert Hamburg, opplevde de imidlertid noe ganske spesielt. En hel rekke med politibiler ligger i venstre feltet, med blålysene på.

– Vi lå bak dem en god stund. De kjørte vel i 140-150 km/t, tenker jeg. Men etter hvert så la de seg til siden. Og for nordmenn på tur, er det jo da litt vanskelig å vite hva vi skal gjøre. Men siden det tross alt er fri fart der,  tenkte vi at det vel måtte  være greit å kjøre forbi. Så vi kjørte opp på siden av den bakerste bilen og kikket inn til sjåføren. Han nikket og smilte, og dermed var det jo bare å la det stå til, he, he …

Her er ti politibiler du IKKE kjører fra

Stas for enkle sjeler

Og Broom-gutta kan røpe at det å kjøre forbi intet mindre enn SEKS politibiler som har blålysene på, er en ganske spesiell følelse.

– Jo, altså. Det er jo ikke til å stikke under en stol at det er litt stas for noen enkle sjeler. Vi humret godt.

– Har dere peiling på hva de skulle?

– Ingen anelse. Det virket jo egentlig ikke som de var på jakt etter noen, de bare suste nedover motorveien med blålysene på. Uten sirener. Har verken sett eller hørt om lignende aktivitet før.

Se hvem som skal få bruke blålys nå

Braker snart løs med nyheter

Snart er det imidlertid ankomst Frankfurt.

– Ja, vi ser enden på dette her nå. Etter ganske mange timer bak rattet. Men når har det begynt å regne noe voldsomt her. Og det fører naturligvis til en hel forsinkelser og begrensede muligheter til å gi full gass.

Senere i kveld, skal gutta på VWs såkalte Group Night. Der skal alle merkene i VW-gruppen presentere noen av sine nyheter.

– Jeg håper blant annet at vi skal få en sniktitt på nye Tiguan. Det er en bil som mange venter på hjemme i Norge.

Vi kommer naturligvis til å holde dere oppdatert om alle nyhetene etter hvert som de slippes. Følg med på broom.no!

Lurer du på noe rundt Frankfurt-utstillingen? Her kan du spørre oss: